El PSPV-PSOE de la província de Castelló treballarà per l’equiparació gradual dels drets dels autònoms amb el foment del diàleg social amb les organitzacions representatives del sector.

El candidat al Congrés dels Diputats pel PSOE a la província de Castelló, Germán Renau, acompanyat per Pep Lluís Grau, candidat al Senat, i Ramón Álvarez, secretari provincial d’Economia del PSPV, han mantingut una reunió amb representants de la Federació Empresarial Comarcal de l’Alt Palància (FECAP) i treballadors autònoms de la societat civil. Al finalitzar la trobada, Renau ha explicat que “el PSOE vol establir una cotització d’acord amb els ingressos reals dels treballadors autònoms i vol millorar la protecció social en cas de desocupació, malaltia o jubilació, ja que és una de les màximes preocupacions d’aquest col·lectiu que significa més d’un 20% de treballadors de la província de Castelló”.

El candidat socialista ha indicat que “tenim una aposta clara per equiparar la situació d’este sector de treballadors autònoms als treballadors per compte d’altri i ja se va iniciar en esta legislatura” i ha afegit que “ens han comentat la necessitat d’incrementar les polítiques que beneficien també als treballadors per compte propi en les zones d’interior, ja que ho tenen més complicat que les zones més urbanes. Una altra de les problemàtiques que ens han traslladat des de la FECAP, entitat a la que està adherida la Associació de Treballadors Autònoms, ha segut la d’haver d’avançar el pagament de l’IVA de factures que encara no han segut cobrades. Existeix també la intenció política de solucionar esta situació i, de fet, ja s’haguera portat a terme en els passats pressupostos i si s’haguera pogut conformar un govern”.

A més, des de la candidatura socialista al Congrés i al Senat han argumentat que “el PSOE en el Govern aprovarà l’estratègia de España Nación Emprendedora, que promourà una transformació profunda del nostre teixit productiu. Aprovarem una Llei de ‘startups’, treballarem en cooperació amb les comunitats autònomes per eliminar els obstacles a l’activitat empresarial i facilitarem l’atracció d’inversió internacional i talent. També reforçarem els instruments públics de finançament amb la finalitat de mobilitzar els recursos necessaris per tal d’abordar un procés de transició climàtica i transformació digital de l’economia, recolzant-se de forma eficient en el procés de creació i creixement de les empreses”.