sábado, 13 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’aeroport de Castelló reprén les operacions comercials després de quasi tres mesos

Els vols domèstics dels equips de futbol marquen el reinici de l'activitat comercial, que es reforçarà amb la volta de les rutes regulars.

L’aeroport de Castelló reprén este divendres les operacions comercials després de quasi tres mesos interrompudes per la crisi de la COVID-19. Els vols xàrter dels equips de futbol, dins del territori nacional, són els primers a activar-se, mentre que la previsió és que les connexions regulars estiguen operatives a partir de juliol.

El desplaçament a Vigo del Vila-real CF, este divendres a la vesprada, marca el reinici dels vols comercials, que tindran continuïtat el dilluns 15 de juny amb l’arribada del RCD Mallorca.

La reactivació es produeix després que l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) haja validat el protocol de restauració de l’activitat elaborat per l’aeroport, en relació amb la situació de crisi vinculada al coronavirus. L’aeroport de Castelló no registra vols comercials des del passat 23 de març, data en què van quedar suspesos a conseqüència de la pandèmia.

D’altra banda, la instal·lació està a l’espera de reprendre les seues rutes regulars. La previsió és que les connexions internacionals puguen reprendre’s una vegada s’alce l’estat d’alarma i les restriccions associades a este.

L’objectiu, si la situació sanitària i el marc normatiu ho permeten, és que a partir de juliol estiguen operatives les connexions amb Londres-Luton, Londres-Stansted, Viena, Budapest, Bucarest, Katowice i Bilbao.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha manifestat la seua confiança que “la gradual reactivació del trànsit comercial, oferint sempre les màximes garanties de seguretat sanitària, situe de nou a l’aeroport de Castelló en una dinàmica positiva després de l’aturada causada pel coronavirus, que ha tallat en sec la progressió que havíem previst quant a passatgers i moviments”.

D’altra banda, Arcadi España ha valorat la intensa labor en estos tres mesos per a donar cabuda en l’aeroport a nombrosos avions que han quedat temporalment en terra per l’aturada de l’activitat aèria. “D’esta manera, s’ha prestat un valuós servei a les aerolínies en un moment molt complicat per al sector”, ha apuntat.

A més, el conseller ha recalcat que en este període s’han activat nous projectes “que permetran avançar en el desenvolupament i diversificació de l’activitat de l’aeroport, així com en la creació de llocs de treball qualificats, com són la nova plataforma industrial o el centre de manteniment d’avions”.

De cara a la represa del trànsit comercial, l’aeroport de Castelló ha implantat noves mesures de seguretat sanitària enfront de la COVID-19, com són la instal·lació de mampares protectores, dispensadors d’hidrogel i senyalística dirigida a preservar la distància entre persones. Estes actuacions se sumen a les ja realitzades des de l’inici de la crisi sanitària.

Últimas noticias

Contenido relacionado