viernes, 31 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló destina 450.000 euros per a crear i mantenir treballs en microempreses i pimes

Este programa especial d'ajudes compta amb una línia de 300.000 euros per a la contractació laboral (noves contractacions, modificacions amb increments de jornada o renovació de contracte) amb una duració mínima de sis mesos, i una altra línia de 150.000 euros per al Pla de Recuperació del Talent.

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat la convocatòria i bases reguladores per a la concessió d’ajudes del pla per a l’impuls a la contractació. Este pla compta amb una dotació de 450.000 euros per al foment de l’ocupació i s’emmarca dins del Pla Castelló Contracta de la Regidoria d’Ocupació pel qual es destinaran 2,37 milions d’euros en ajudes directes a la creació d’ocupació i contractació de persones en situació de desocupació en 2020.


La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha explicat que esta nova línia d’impuls a la contractació s’ha posat en marxa arran de l’emergència sanitària i social per la covid-19. “Hem realitzat un reajustament per a ampliar les ajudes i, este dijous, aprovem aquesta nova línia per 450.000 euros que té com a objectiu donar suport a la recuperació de l’ocupació i el desenvolupament socioeconòmic de Castelló després de l’emergència ocasionada per la crisi per coronavirus i després de la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern i la seua repercussió en matèria laboral”, ha explicat.

La nova línia aprovada és un pla específic d’ajudes dirigides a persones autònomes, microempreses i pimes, per a mantindre i crear llocs de treball després de l’emergència sanitària i social. “És necessari abordar les actuacions necessàries per a pal·liar l’inevitable mal causat per esta emergència social, per això llancem esta convocatòria per a donar suport a la contractació de persones autònomes o en entitats d’economia social, microempreses i pimes amb fins a 50 treballadors”, ha apuntat.


Este programa especial d’ajudes compta amb una línia de 300.000 euros per a la contractació laboral (noves contractacions, modificacions amb increments de jornada o renovació de contracte) amb una duració mínima de sis mesos, i una altra línia de 150.000 euros per al Pla de Recuperació del Talent. Est últim programa que ve desenvolupant la Regidoria d’Ocupació es destina a ajudes a noves contractacions de professionals qualificats vinculats a la ciutat que estiguen residint fora de la Comunitat Valenciana i a l’estranger i vulguen retornar. En este cas, la duració del contracte serà d’un mínim de 18 mesos.


El pla d’impuls a la contractació se suma a altres tres línies que integren el Pla Castelló Contracta ja convocades i en fase de resolució per un import total de 140.000 euros. “Amb això, ja haurem destinat quasi 600.000 euros en polítiques per al foment de l’ocupació des de la declaració de l’estat d’alarma”, ha apuntat. El Pla Castelló Contracta ascendeix a un global de 2,37 milions d’euros per a 2020.

Últimas noticias

Contenido relacionado