Mulet: “El PSOE sembla més preocupat en que paguem per circular que en acabar amb el nostre injust sistema de finançament”

El Govern es ventila en sis línies buides de compromisos la pregunta del senador sobre la reforma pendent del sistema de finançament

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha retret hui al Govern i al PSOE que seguisquen més interessats a seguir fent pagar als valencians per circular per autopistes i autovies que a resoldre l’injust sistema de finançament autonòmic “que com un peatge etern castiga els valencians i ens fa perdre milers de milions anualment i ens asfixia com autonomia”.

Per a Mulet “és massa simptomàtic que en les seues declaracions transcendisquen constantment les seues intencions per veure com poden seguir cobrant als ciutadans” per circular ara que s’aixecaran els peatges amb l’AP-7. “Un debat que abans no havien tingut i que, per a la nostra desgràcia tant els socialistes valencians com José Luís Ábalos semblen avalar, quan des de Compromís considerem que ja està bé d’estar sempre pagant i que aquest xollo per a les empreses de sempre arriba al final”, ha indicat el senador valencianista.

Aquest entusiasme socialista amb el pagament per ús (la famosa eurovinyeta que ens temíem acabaren aplicant), “ens sembla injusta quan una família normal perfectament ha pogut estar pagant mil euros anuals per circular-hi, peatges que no tenen en altres llocs d’Espanya, on es ha invertit en infraestructures que aquí no tenim i els seus autovies s’han mantingut amb càrrec als PGE”, denuncia. Això contrasta amb la resposta telegràfica a la interpel·lació sobre una de les nostres prioritats com a valencians com és el sistema de finançament.

“El Govern ens respon dient que no es compromet amb res, amb paraules buides que després incompleix, ja que en l’actualitat els valencians estem sent clamorosament maltractats, com a ciutadans de segona, amb una escassa inversió i boicotejant els nostres serveis públics i qualitat de vida”, ha afegit.