Peníscola presenta la XXXV edició del seu Cicle de Concerts de Música Clàssica per a aquest setembre

Les entrades poden adquirir-se a l'Escola de Música i una hora abans del concert en la taquilla

La regidoria de Cultura, al costat de l’Associació Musical Verge d’Ermitana, ha presentat aquesta setmana la programació del Cicle de Concerts Ciutat de Peníscola, patrocinats per l’Ajuntament de Peníscola i la Diputació Provincial de Castelló. L’agrupació musical organitza aquesta consolidada cita musical que enguany compleix la seua trenta-cinquena edició.

Com és habitual, el Cicle arrancarà amb la Missa i Pregària del Pescador, a càrrec de la coral Polifònica de Peníscola, el dia 15 de setembre, a l’Església de Santa María.
El segon dels set concerts programats correspon a València Baryton Project, un trio format per solistes de l’Orquestra del Palau dels Arts de València, els tres de caràcter internacional.

El projecte està encapçalat per Mattew Baker, contrabaixista que està dedicat a la tasca de recuperació del Baryton, un antic instrument en desús per al qual Haydn va compondre gran quantitat d’obres. La cita serà el dia 17 de setembre en el Saló Gòtic del Castell.
El tercer concert, per al dia 19, és un recital de piano a càrrec de Joaquín Fabregat Alba, i tindrà lloc també al Castell de la ciutat.

El dissabte 21 està programat el primer dels dos concerts del Cicle que tindran lloc en el Palau de Congressos i serà a càrrec de Spanish Brass, quintet de vent i metall considerat el grup de cambra amb major projecció internacional de la Comunitat Valenciana i dels més importants del país. Aquest concert serà de pagament i el preu de l’entrada és de deu euros.

El cinqué concert, que tindrà lloc el dia 24 en el Saló Gòtic del Castell, correspon al quartet de saxofons Rhea Quartet, un grup jove de gran projecció, en el qual cal destacar la participació d’uns músics de Peníscola, Iris Guzmán Godia, actualment resident a Madrid.
El dia 26 tindrà lloc el penúltim concert, al Castell, i el protagonitzarà Quartet Nel Quore.
El fermall final el posarà, com és habitual, l’Orquestra Simfònica de Peníscola, en el Palau de Congressos de la ciutat; per a aquesta ocasió, comptaran com a solista amb Julia Hu, viola d’origen americotaiwanés, guardonada amb diferents premis internacionals, de els quals cal destacar el Young Artist International Competition de Nova York l’any 2000. Actualment Julia forma part de l’orquestra del Palau dels Arts, Orquestra de la Comunitat Valenciana. El preu d’aquest segon concert de pagament és de deu euros i l’organització posa a la disposició dels interessats bons per a tots dos a un preu de quinze euros per als adults i set euros per als menors de dotze anys.

Les entrades podran adquirir-se en la taquilla del Palau de Congressos una hora abans de cada concert i , amb antelació, a l’Escola de Música de la ciutat.