L’Ajuntament de Peníscola activa el procés per als Pressupostos Participatius del pròxim any

Durant el mes d'agost, els veïns i veïnes de la localitat podran aportar les seues propostes a través del Servei d'Atenció Ciutadana perquè els tècnics municipals informen i es puguen sotmetre a votació

sdr

La regidoria de Participació Ciutadana al costat de la regidoria d’Hisenda ha arrancat el procés per a rebre propostes de la ciutadania a incloure en el pressupost municipal de l’any pròxim.

Tots els majors d’edat empadronats en el municipi tenen dret a fer arribar les seues propostes al consistori i hauran de fer-lo mitjançant un formulari que hauran de registrar en el Servei d’Atenció Ciutadana entre els dies 19 i 23 d’agost. El citat formulari es troba en la web municipal, així com en el propi SAC.

Tal com es va marcar en el procediment inicial dels anys anteriors, després de la recepció de propostes; els tècnics municipals avaluaran les mateixes, les informaran i si s’ajusten a competències municipals, efectuaran les memòries valorades corresponents per a saber el cost de cada inversió proposada.

Els informes es tendiran per part de la Junta de Portaveus i, aquelles propostes que s’ajusten a les competències municipals i es tracten d’inversions sostenibles, se sotmetran a votació popular, al llarg del mes de setembre.
En el pressupost en vigència i com a resultat del procediment participatiu dut a terme l’any passat, hi ha contemplades en el pressupost actuacions resultants del procés de votacions, com el nou frontenis, obra que ja s’ha executat.

Pressupost 2020

La setmana passada la regidoria d’Hisenda posava en marxa el procés per a la confecció dels comptes per a l’any pròxim, sol·licitant als regidors de l’equip de govern, així com als de l’oposició, propostes i iniciatives per al disseny del pressupost que regirà les actuacions del govern local l’any pròxim. Les regidories i els seus respectius equips tècnics estan ja treballant en les xifres i els projectes a proposar; “el nostre objectiu és comptar amb un esborrany ja el mes d’octubre per a poder acabar d’encaixar propostes i entre novembre i desembre aprovar provisionalment la proposta de pressupost 2020, per a així iniciar l’anualitat amb el pressupost corresponent en vigor, tal com hem fet en els anys anteriors” ha explicat la regidora de l’àrea, Dolores Bayarri.