viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Borriana aconsegueix un estalvi energètic de 134.263 kwh

Traduït a euros, l'estalvi energètic ascendeix a uns 13.500 euros a l'any.

L’Ajuntament aconsegueix un estalvi energètic de 134.263 kwh anuals segons els primers resultats de les operacions d’eficiència energètica de dos projectes de l’Estratègia EDUSI en el municipi, avançats pel regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Concretament, ha precisat que es tracta de 87.509 kwh a l’any d’estalvi energètic en el mercat després de canviar la coberta i uns altres 46.754 kwh anuals estimats en la piscina, que traduït a euros, l’estalvi energètic “ascendeix a uns 13.500 euros a l’any” i pel que fa a la sostenibilitat ambiental suposa “un total de 70 tones menys d’emissions de CO2“.

Estes dades vénen avalades pels estudis realitzats en el marc de les Auditories Energètiques que s’estan realitzant en edificis públics de la ciutat de Borriana.

Arnandis ha donat a conéixer l’informe relatiu al compliment d’indicadors de productivitat (C032C034 i E001) en el marc de l’Operació sobre ‘Millora energètica en infraestructures i instal·lacions públiques de Borriana’, sobre les inversions realitzades fins avui, que han sigut la substitució de la coberta del Mercat, la instal·lació d’energia solar per a aigua calenta sanitària en la piscina municipal i la millora de l’enllumenat públic en l’avinguda Jaime Chicharro.

El regidor ha avançat que ja es pot informar sobre algun dels avanços quant al compliment dels indicadors de productivitat sobre la reducció del consum anual d’energia primària en edificis públics. Així, després de la substitució de la coberta del mercat municipal, l’estalvi obtingut ha sigut de 87.508,99 Kwh a l’any, ja que el consum anual anterior era de 222.553,44 Kwh, i el consum actual a l’any se situa en 135.044,45 Kwh.

Quant a l’estalvi anual previst amb la inversió realitzada per a la instal·lació solar tèrmica en les piscina municipal és de 46.754,47 Kwh, si bé, ha explicat Arnandis, “aquest valor encara és teòric pel fet que actualment la instal·lació únicament subministra aigua calenta als vestidors, i encara està pendent la connexió a les piscines”.

Respecte a la reducció anual estimada de gasos d’efecte hivernacle (TeqCO2/any), el responsable d’Urbanisme i sostenibilitat Mediambiental ha indicat que aplicant el factor de conversió recomanat en la guia d’indicadors de l’Eix Urbà de 31 de maig de 2019 (0,521 kgCO2/Kwh), “el valor obtingut fins avui per a l’indicador C034 és de 45,59 TeqC02/any”, la qual cosa significa “un total de 70 tones menys d’emissions de CO2“.

Finalment, referent a la inversió realitzada per a la millora de l’enllumenat públic en l’Av. Jaime Chicharro, que afectaria el compliment de l’indicador de reducció del consum anual d’energia primària en infraestructures públiques, “els estalvis aconseguits es troben encara en fase d’estudi”, ha aclarit Arnandis.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado