Castelló inverteix 2 milions d’euros en oferir 135 treballs d’un any

Es tracta de contractacions adreçades a joves formats, menors de 30 anys i vinculades a programes del Servei Valencià d'Ocupació, Labora

L’Ajuntament de Castelló aportarà 1,6 milions d’euros dels 2,7 que es destinaran a la contractació de 104 joves formats menors de 30 anys perquè puguen treballar durant 12 mesos en entitats municipals. La resta, 1,1 milions vindrà a través de Labora. Es tracta del programa EMCUJU. Així ho ha anunciat este dijous el portaveu de l’equip de govern Rafa Simò, en la roda de premsa habitual on s’informa dels temes que han passat per les Comissions.

De la mateixa manera, uns altres 564.000 euros també eixiran de les arques municipals per sumar-se als 500.000 que aporta el Servei Valencià d’ocupació a través de LABORA i que serviran per a donar treball durant un any a unes altres 31 persones. Esta vegada serà a través del programa EMPUJU

Així, en total, 135 joves amb formació podran tindre l’experiència d’un any de treball remunerat a través d’estes iniciatives, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que tracten de donar una oportunitat a aquelles persones qualificades però que moltes vegades per falta d’experiència tenen dificultats d’accedir al mercat laboral.

Pel que fa als possibles perfils que es poden beneficiar d’estes ajudes, a través de EMCUJU són des d’administratius, animadors/as socioculturals, o assessor/a jurídic/a fins a arquitectes/as, enginyers en distintes especialitats, dissenyadors gràfics o tècnics, entre moltes altres formacions amb caràcter de Grau Universitari o d’estudi superior.

Quant a EMPUJU va adreçat a perfils com auxiliars administratius, de biblioteca,
jardiners, ordenances, peons de pintura i tècnics en sistemes microinformàtics i xarxes.