domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’Alcora i la Diputació signen l’acord de col·laboració per al patrocini del CICA

El conveni està valorat en 4.000 euros i finança el segon guardó del certamen, que premia les millors obres de ceràmica artística.

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i el president de la Diputació de Castelló, José Martí, han signat este matí un conveni de col·laboració pel qual la institució provincial patrocina el segon premi del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora (CICA), que premia les millors peces de ceràmica artística.

La dotació d’este guardó suma una quantitat de 4.000 euros i demostra, en paraules del primer edil, “la gran sensibilitat que la Diputació té per un dels concursos més prestigiosos en el seu gènere i que s’ha convertit en el millor aparador de les múltiples possibilitats creatives que ofereix la ceràmica”. Falomir ha aprofitat l’ocasió per tal d’agrair personalment a Martí la seua participació, el passat 12 de juliol, en l’acte de lliurament dels guardons, sent “el primer president de la Diputació Provincial a assistir a este esdeveniment”.

Martí, per part seua, ha reconegut “la longeva trajectòria d’este concurs, reconegut a nivell mundial” i ha assegurat que “la Diputació sempre estarà al costat de l’Alcora i de la ceràmica, que és sens dubte un dels senyals inequívocs d’identitat d’esta localitat que va veure nàixer la indústria del taulell i que la va estendre al llarg de la província”. “No hi ha dubte que continuarem apostant per la seua promoció”, ha dit.

EL DISSABTE 26, LLIURAMENT DEL PREMI DEL PÚBLIC

El pròxim dissabte 26 d’octubre, a les 22.15 hores, es farà lliurament del premi “Caixa Rural Especial del Públic” del CICA 2019, patrocinat per esta entitat bancària.

El Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora ha seguit al llarg de més de tres dècades una trajectòria imparable. Va nàixer en 1981, convocat llavors amb caràcter nacional, i al llarg dels anys ha sabut adaptar-se als temps, i evolucionar a l’una que ho feia el sector ceràmic artístic internacional, fins a ser considerat hui un dels més prestigiosos d’Europa en el seu gènere.

Últimas noticias

Contenido relacionado