sábado, 25 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Casa rural amb terreny i ‘villa’ amb piscina privada encapçalen el ‘nou turisme post-covid’ a la província de Castelló

Segons el president del Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària (API's) de Castelló, "els preus han pujat al voltant d'un 10% perquè la gent també és realista"

Les villes o masos amb piscina pròpia i les cases rurals amb terreny o amb terrassa conformen la majoria de les demandes que està rebent enguany el sector immobiliari pel lloguer d’estiu. Així ho explica a Actualitat Valenciana, el president del Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària (API’s) de CastellóFrancisco Nomdedéu. “El que més s’està movent ara és la gent que mira una caseta de poble, amb espais oberts o si és una villa, amb piscina privada”.

Per tant la demanda d’este tipus d’habitatges s’incrementa en veure el turisme rural i els espais oberts com una opció segura per evitar possibles contagis generats per les aglomeracions.

Així, a la província de Castelló, localitats com Llucena, Vilafamés, o molts pobles d’interior s’estan convertint en el destí per un “turista de proximitat” que busca vacances però amb certes garanties per l’estiu post-covid. Això sí, entre els requisits que es demanden està o bé l’aïllament de la casa o que comte amb espai d’exterior propi.

“Als pobles és més difícil trobar cases amb piscina però almenys el que sí demane la gent és que tinga com a mínim una terrassa o un poquet de terreny per fora”, explica Nomdedéu.

AUGMENT DE PREU ‘REALISTA’

Pel que fa a l’increment de preus que pot haver generat l’augment de la demanda, el president del Col·legi d’API’s argumenta que en general “no està per damunt del 10% perquè Castelló té molts pobles d’interior on triar i la gent el que vol és menejar els immobles però també és conscient que la situació és difícil econòmicament per tots”.

D’altra banda i respecte a les zones tradicionalment més turístiques, també sembla que el concepte ha canviat pel que fa al distanciament de les grans aglomeracions. “Els turistes que buscaven sempre apartaments a primera línia de platja, ara segueixen buscant la platja però ja des de zones més d’interior o urbanitzacions ben comunicades amb la costa, que puguen estar tal vegada a 20 minuts en cotxe de la platja, si volen anar, però on també puguen fugir de les aglomeracions d’un apartament”.

TURISTES DE PROXIMITAT

Quant al perfil del turista d’este estiu atípic, també cal dir que la incertesa respecte a la mobilitat i al futur dels possibles rebrots que pot generar la flexibilització de les mesures per reunions socials en cada província o Comunitat està fent que les vacances es plantegen en molts casos a poca distància de l’habitatge habitual.

“Sobretot, molts són gent de Castelló ciutat que busquen estar ara l’aire lliure” però també hi ha molts habituals que solen vindre ací per vacances i que enguany ja no busquen el que sempre buscaven, com reconeix Nomdedeu.

Últimas noticias

Contenido relacionado