06:12 - martes, 5 diciembre 2023

Noticias de Castellón y provincia

“La qualitat de l’aigua” fa perdre la bandera blava de la platja del Serradal

L'ajuntament ha demanat més explicacions per conéixer si enguany hi ha hagut algun canvi de criteri i afirma que la desembocadura de les séquies "mai ha estat el problema".

L’ajuntament de Castelló afirma desconéixer “exactament” quines són les raons de per què la platja del Serradal de Castelló ha perdut enguany la bandera blava. El portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó, ha explicat que la comunicació va ser molt “suscinta” i que l’única argumentació per no haver-li concedit esta distinció que se’l’s ha comunicat és que “la qualitat de l’aigua no compleix els estàndards marcats”.

Simó ha puntualitzat que açò “no vol dir que l’aigua no siga de qualitat sinó que no arriba als criteris que tenen marcats per la concessió d’estes banderes”. Tot i això, el portaveu explica que han demanat més informació per saber exactament quin és el problema i “si es tracta d’un canvi de criteri, quant a eixos mesuraments de la qualitat, també volem saber-ho per seguir treballant i recuperar-la en un futur”.

D’altra banda, respecte a la possibilitat que la desembocadura del riu sec fos la causant donada que en algunes ocasions s’ha parlat per part de veïns de la zona que potser hi havia també aigües fecals, Simó ha indicat que “primer això caldria demostrar-ho”, i a més ha recordat que eixes séquies “porten anys desembocant on desemboquen i això mai ha estat un problema”.

Així mateix, respecte a la platja del Serradal, Simó ha recordat que la primera concessió de bandera blava a esta platja va ser l’any 2014, i que a més l’espai tenia la qualificació de microreserva de flora i fauna.

Últimas noticias

Contenido relacionado