sábado, 18 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Condemnen a 5 anys de presó a un home per intentar matar a un company de congregació religiosa a L’Alcora

Li va atacar amb un ganivet després de dir-li "em sent com Caín".

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a cinc anys de presó com a autor d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa a un home que va intentar matar amb un ganivet de 17 centímetres de fulla a un company amb el qual compartia grup religiós a l’Alcora.

La Sala li imposa el pagament d’una indemnització de prop de 20.000 pels dies que va tardar a curar de les lesions que va patir, els danys morals i els desperfectes patits en l’habitatge de la víctima, on es va produir l’atac. El condemnat no podrà acostar-se ni comunicar-se amb el perjudicat durant cinc anys.

Els dos homes pertanyien a una congregació de Testimonis de Jehová de l’Alcora els responsables de les quals havien encarregat a la víctima que ajudara al condemnat, qui acabava d’arribar a la comunitat. Per això van iniciar una relació d’amistat que es va refredar quan va quedar manifesta l’homosexualitat de l’agressor, circumstància mal vista entre els membres de la congregació a la qual pertanyien.

El 26 de novembre de 2017, després que tots dos assistiren a un servei religiós en la seua localitat, el condemnat va ser a casa de la víctima, a qui havia demanat el favor que li portara amb cotxe fins a Vila-real. Una vegada en el domicili, l’agressor va traure un ganivet de 17 centímetres de fulla que portava camuflat a l’interior de la gavardina i li ho va intentar clavar en el pit al seu company després de dir-li “em sent com Caín”.

La víctima va agarrar amb la mà la fulla del ganivet i va intentar defensar-se. Tots dos van forcejar fins que van arribar a la cuina de la casa, on l’agressor li va colpejar amb una olla i amb una botella de vi. En un moment de la baralla, el perjudicat va aconseguir eixir a la galeria de la casa, des d’on es va tirar de cap a la terrassa dels veïns del pis de baix.

A conseqüència de l’agressió, la víctima va patir múltiples ferides al cap i la cara, es va trencar un dit de la mà dreta i es va lesionar tres tendons, dels quals va haver de ser operat. Va tardar un total de 288 dies a curar-se. La sentència no és ferma i pot recórrer-se davant la Sala civil i Penal del TSJCV.

Últimas noticias

Contenido relacionado