martes, 28 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Martí destaca “el protagonisme dels ajuntaments” en el primer any al capdavant de la Diputació

L'equip de govern ha valorat "els primers i difícils 12 mesos (...) amb dos forces d'esquerra al davant de la institució provincial" i el president ha agraït públicament el suport que va rebre d'Ernest Blanch, Amparo Marco i Samuel Falomir per accedir a la presidència.

“Si em demanareu un titular, que no ho fareu, jo vos diria que esta Diputació del canvi vol ser una Diputació dels ajuntaments”, així ha bromejat el president José Martí amb la premsa, en el desdejuni que han mantingut este divendres per a fer balanç del primer any del nou equip al capdavant de la institució provincial.

En un clima distés però complint amb les mesures de seguretat de la ‘nova normalitat’, el saló de recepcions del Palau Provincial ha acollit la trobada per poder mantenir el distanciament preceptiu.

Ignasi García com a soci de govern i portaveu de Compromís, Santi Pérez com a portaveu dels socialistes, i finalment José Martí han repassat algunes de les actuacions més destacades portades a terme “en estos intensos i difícils dotze primers mesos de govern”, com han assenyalat tots.

Per a Garcia, el consens i la col·laboració amb els socis de govern així com temes com la “recuperació del Pla d’Ocupació al que s’han adherit 132 municipis” o l’interés per posar en valor el “talent rural” així com les accions innovadores basades en els principis de sostenibilitat, han estat alguns dels aspectes més destacables. A més, en referència a este últim punt també ha parlat de les plantes de purins “on s’havia estat robant el que era de tots” i una de les quals “ja s’hi ha aconseguit començar a posar en actiu” amb l’objectiu final “d’activar totes les plantes que la Dreta ens va deixar paralitzades”.

“S’HAVIA ESTAT ROBANT EL QUE ERA DE TOTS”

Per la seua banda, el portaveu socialista ha fet un repàs a alguns dels canvis que ha implicat esta “manera de governar diferent” així com l’estalvi de diners que han suposat supressió de despeses “com la retallada dels escoltes o els cotxes oficials”. També s’ha referit al “clientelisme anterior” en contraposició a la filosofia de què “tots tinguen les mateixes oportunitats”. Al respecte també ha mencionat el Primer Pla d’Igualtat. “Havíem de vindre a esta casa per a establir la igualtat”, ha destacat.

“Havíem de vindre a esta casa per a establir la igualtat”

Amb tot, Pérez ha reiterat el discurs del protagonisme dels municipis que des del primer dia va marcar el president: “hem vingut a empoderar els ajuntaments”. I en esta mateixa línia, José Martí ha fet també recordatori d’algunes de les accions portades a terme en estos mesos, encara que abans ha volgut fer una menció especial “a tres persones que van confiar en mi perquè jo poguera estar al capdavant de la Diputació: el secretari del meu partit, Ernest Blanch, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco i l’alcalde de L’Alcora, Samuel Falomir perquè com sabeu Sueras pertany al partit judicial de Llucena i Samu em va donar el seu suport”.

“El paternalisme s’ha acabat però això també ho han d’entendre els ajuntaments“.

“”

El president de la Diputació, amb el to docent i les referències filosòfiques que ha assegurat “els periodistes ja espereu perquè em coneixeu” hi ha insistit de nou en “la majoria d’edat dels pobles”. “Que ho sàpia tot el món: la Diputació no ha de tutelar. El paternalisme s’ha acabat però això també ho han d’entendre els ajuntaments”.

Martí hi ha agraït també el treball de tot l’equip de govern, especialment també “els esforços que vam haver de fer per poder tirar endavant un pressupost amb…tota l’herència que ens havien deixat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado