13:12 - martes, 5 diciembre 2023

Noticias de Castellón y provincia

L’Hospital Provincial de Castelló i el de Vinaròs són els pitjor gestionats de la Comunitat Valenciana

El sindicat CSIF aclareix que l'incompliment dels objectius és el reflex més fidel de la pèssima gestió d'algunes gerències.

El sindicat CSIF assegura que les dades provincials que llança Acord de Gestió de 2019 suposen una garrotada per al prestigi assistencial de la província. “Este acord –aclareix el sindicat- és el barem oficial de com s’està gestionant la Sanitat Pública en cada província” i afigen que “Castelló ja és l’indiscutible fanalet roig amb Vinaròs i el Provincial”, “els que pitjor nota trauen en este examen del sistema sanitari que avalua 21 objectius a complir durant l’any”.

La central sindical analitza regularment estes dades i el període estival marca la referència anual, coincidint amb el recompte i retribució de les anomenades productivitats del personal. Així, les dades de 2020 revelen que els millors departaments de Salut de la Comunitat Valenciana han sigut La Marina Baixa a la província d’Alacant, que ha complit el 81’71% dels objectius; l’Arnau de Vilanova de València amb el 79,59% de compliment; Elx amb el 79,24% i els segueix La Fe, el de majors dimensions, que compleix en un 78’88%.

La cara antagònica d’estos bons resultats apunten sense pal·liatius a la província de Castelló, on cap departament de Salut aconsegueix estar a l’altura de la mitjana de la Comunitat, situada en el compliment del 76,62% de la vintena d’objectius bàsics.

El cas més sagnant és el de l’àrea de Vinaròs, “un departament condemnat en xifres, on ningú volia ser gerent i efectivament això es nota” explica CSIF, que ho assenyala com el pitjor gestionat de tota la sanitat valenciana. “Compleix a penes la meitat dels objectius marcats (56%)” matisen. “Igual de calamitós és el resultat de l’Hospital Provincial” asseguren, “antany hospital de referència i que després del seu desmantellament s’ha convertit en un reducte d’incompetència administrativa en matèria sanitària”.

CSIF assegura que la caiguda en resultats del Provincial, que a penes compleix el 59% dels objectius de l’Acord de Gestió de 2019, “ve marcada per l’agreujant que la gestió és tan nefasta que no s’han pogut avaluar la totalitat dels paràmetres”. “És simptomàtic que no es complisquen els criteris que marques per a l’any, però més inversemblant és que ni tan sols es puguen avaluar aqueixos objectius per incapacitat de tu Gerència per a establir-los en el centre sanitari” al·leguen sobre este tema. D’esta manera s’origina que tots els treballadors d’una categoria professional cobren el mateix, sense importar la major o menor implicació en el compliment d’objectius. “Als empleats ni tan sols se’ls ha comunicat les condicions de l’Acord”, situació que CSIF recorda que es va sol·licitar per escrit fa més d’un any sense obtenir contestació. “D’aquella passivitat, estos resultats” conclouen.

Últimas noticias

Contenido relacionado