sábado, 20 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Els balcons de Castelló, aparadors de les millors imatges del confinament gràcies a PhotoEspaña

Mig centenar de fotografies convertiran la ciutat en una gran sala d'exposicions a partir del 25 de juny.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellló prepara l’exposició ‘PhotoEspaña desde mi balcón’, una de les mostres urbanes que albergarà Castelló durant aquest estiu. La proposta ha sigut l’adaptació de PhotoEspaña -principal festival internacional de fotografia- a les circumstàncies derivades de la crisi sanitària i del confinament.

Així, els comissaris de PhotoEspaña han seleccionat 50 fotografies d’autores i autors de Castelló realitzades durant el confinament i que formaran part de la mostra urbana que s’inaugurarà de manera simultánia en tot l’Estat el pròxim el 25 de juny. La mostra estarà disponible fins al 31 d’agost en un itinerari urbà per dintre de la ciutat.

L’edil de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat que «aquesta tornada de l’activitat expositiva a Castelló es faça en gran format i amb els carrers de la nostra ciutat com a protagonistes». Aquesta iniciativa aspira a convertir-se en una exposició-homenatge a la ciutadania de Castelló que «durant les setmanes de confinament i durant les setmanes posteriors ha mostrat seua solidaritat en uns temps difícils», segons la regidora.

Ruiz també ha agraït «la gran participació i el talent que han demostrat, una vegada més, els fotògrafs i les fotògrafes de Castelló» i ha felicitat els creadors de les obres guanyadores. A Castelló s’han inscrit 280 inscrites per a participar al concurs.

Les fotografies s’exposaran en els balcons dels edificis emblemàtics de la ciutat com el Menador, seu principal de l’exposició, el Teatre Principal, la Casa dels Caragols, el Casino Antic, la Casa Abadia, el Museu d’Etnologia, Cefire, biblioteques municipals, i balcons particulars seleccionats per a l’ocasió.

‘PhotoEspaña desde mi balcón’ recull les imatges captades des del passat 14 de març i ha utilitzat les xarxes socials com a principal eina de difusió sota l’etiqueta #PHEdesdemibalcón. Més de 50 ciutats han participat en aquesta iniciativa. Castelló fomentarà la seua capitalitat cultural en compatir l’estrena amb Barcelona, Madrid o Bilbao, esdevenint així ciutat de referència en matèria cultural.

Últimas noticias

Contenido relacionado