sábado, 4 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Culla s’estrena en FITUR com un dels ‘Pueblos Más Bonitos de España’

Fabregat: “Esta distinció obri oportunitats molt importants per a Culla, per al nostre turisme i per a continuar consolidant el millor futur per al nostre poble”.

El municipi de Culla s’ha estrenat hui en FITUR com un dels ‘Pueblos Más Bonitos de España’. El president de l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya, Francisco Mestre, ha fet lliurament a l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, de l’acreditació que confirma la incorporació de Culla a este selecte grup de municipis de tota Espanya. L’acte s’ha desenvolupat en l’estand que Turespaña té en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR, el major aparador turístic internacional del nostre país, i que ha recaptat l’atenció de multitud de mitjans de comunicació, representants del sector i la presència de la vicepresidenta de Transició Ecològica i Repte Demogràfic del Govern d’Espanya, Teresa Ribera.

L’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, ha assegurat que “hui és un dia assenyalat per al nostre poble. Esta distinció obri noves oportunitats molt importants per a Culla, per al nostre turisme i per a poder continuar consolidant el millor futur per al nostre poble”.
I és que pertànyer, com un dels 15 nous municipis que s’incorporen en 2020, a l’Associació dels ‘Pueblos Más Bonitos de España’, suposa ja una gran plataforma promocional i de difusió turística per a Culla.

“Podrem arribar a molta més gent i ho farem a més amb l’aval de qualitat que suposa pertànyer a este grup de municipis, l’elit del turisme del nostre país. Presentar-te al potencial visitant com un dels municipis més bonics d’Espanya és ja per si mateix un plus afegit que pot animar a moltes persones a visitar-nos i conéixer-nos en un futur pròxim. Esta acreditació és, sens dubte, el reconeixement a tot el treball que tants cullans i cullanes han desenvolupat pel manteniment del nostre patrimoni, i és tot un orgull poder estar hui ací representant eixe esperit de superació que continuarem alimentant des de l’Ajuntament amb la nostra contribució a aqueix treball”.

És important assenyalar que la incorporació de Culla en 2020 com a poble més bonic d’Espanya que hui s’ha formalitzat amb el lliurament de l’acreditació es va anunciar durant l’Assemblea Nacional dels ‘Pueblos Más Bonitos de España’, que va tindre lloc en el municipi zamorà Pobla de Sanabria els dies 29 i 30 de novembre. Este tipus de trobades són de gran importància per a esta xarxa de pobles bonics englobats sota una marca única de qualitat, perquè s’analitzen iniciatives per a fomentar el turisme rural en estos xicotets municipis, així com la importància del patrimoni i el bon estat de conservació que els caracteritza.

Més de 40 criteris de qualitat superats
Com un dels quinze municipis que entren a formar part d’esta important xarxa, Culla ha superat més de 40 criteris en aspectes tan importants com la cura del patrimoni, l’harmonia del municipi, neteja, conservació de les façanes, circulació de vehicles, cuidat de flors i zones verdes, l’activitat cultural programada o l’atenció a les tradicions, entre molts altres.

Entre els seus molts atractius, destaca el seu barri antic, un dels conjunts històrics millor conservats de l’arc mediterrani i declarat Bé d’Interés Cultural en 2004, i que ofereix un recorregut per edificis carregats d’història i carrerons plens de tradició.

A Culla també es troben monuments tan interessants com l’arc de la Porta Nova, les ruïnes de l’antic castell àrab, amb les restes de les muralles i l’Església Parroquial d’El Salvador i existeixen altres edificis de gran interés com són el Graner del Comendador, conegut com “la Presó” o l’Antic Hospital. La seua gastronomia, amb la tòfona i la seua fira com a principals reclams, i la seua nodrida activitat cultural completen un ampli ventall d’opcions turístiques que està posicionant a Culla com una de les destinacions turístiques rurals amb major atractiu d’Espanya.

FITUR, el millor aparador turístic per a esta iniciativa
Que el lliurament de l’acreditació haja tingut lloc en FITUR com a gran aparador turístic internacional ha propiciat a més la trobada de l’alcalde amb els representants d’altres municipis de l’associació, a més d’amb mitjans de comunicació i professionals del sector turístic.

“L’experiència ha sigut molt positiva perquè hem pogut intercanviar experiències amb altres municipis turístics, podrem aprendre de models reeixits d’altres zones d’Espanya, exportar també a altres pobles experiències que han anat molt bé a Culla, i a més obrir-nos a nous sectors turístics que fins ara eren menys accessibles per a nosaltres”.
Cal recordar a més que Culla està present a més en l’estand provincial amb el qual el Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló promociona l’oferta turística de la província en FITUR, amb material promocional de tota l’oferta turística i establiments del municipi.

Últimas noticias

Contenido relacionado