jueves, 23 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló reobrirà el Bicicas el pròxim 1 de maig i farà desinfeccions diàries de les bicicletes

Funcionaran totes les bancades que té la ciutat però amb menys vehicles i es recomana l'ús de guants i de mascareta.

L’Ajuntament de Castelló reobrirà el servei municipal de préstec de bicicletes, Bicicas, a partir del pròxim divendres, 1 de maig. Per a la seua posada en marxa de nou es durà a terme prèviament la neteja i desinfecció del 100% de la infraestructura, incloses bancades i vehicles, i durant el servei es farà diàriament la neteja i desinfecció de tota la flota de bicicletes, així com de les bancades i de les pantalles, per ser punts d’ús comú.

A més de les desinfeccions diàries de tota la infraestructura del servei, per a garantir les mesures de seguretat i higiene es recomana als usuaris que utilitzen guants i mascaretes, així com gel alcohòlic o altres desinfectants abans i després de cada préstec. Estaran en funcionament les 60 bancades que componen la xarxa del servei municipal de préstec de bicicletes, encara que amb menys nombre de vehicles disponibles. Així mateix, tot el personal de Bicicas disposarà també d’equips de protecció individual.

“Aquests dies, més que mai, és recomanable l’ús de la bicicleta per a desplaçaments curts a causa dels seus avantatges quant a mesures de seguretat i de distanciament social i per això hem decidit des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible reobrir el Bicicas”, ha explicat l’edil Jorge Ribes. No obstant això, el regidor insisteix a “recomanar l’ús del servei sol quan siga estrictament necessari i sempre amb guants i màscara” i apel·la a la responsabilitat individual de cadascun dels usuaris.

Bicicas va deixar d’estar operatiu un dia abans de la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern, el passat 13 de març, per acord de la Junta de Govern Local extraordinària, i es va tancar com altres serveis i instal·lacions municipals. La setmana vinent es reobrirà, davant la desescalada i amb les mesures de protecció oportunes.

Últimas noticias

Contenido relacionado