martes, 16 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Alcalà-Alcossebre aprova un pressupost municipal d’11.024.437 euros per al 2020

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha aprovat el pressupost municipal per a l’any 2020 amb un total d’11.024.437 euros, amb els vots a favor de Partit Popular i Ciutadans i els vots en contra de Partit Socialista i Compromís.

Els comptes municipals -que a l’aprovar-se al novembre podran entrar en vigor coincidint amb l’inici d’any- compten amb un capítol d’inversions de 764.023 euros. Entre les més destacades, figura la segona fase de construcció de l’Espai d’Oci i Casal Jove d’Alcossebre, obres de millora de centre de salut d’Alcalà i de la zona recreativa del Club del Jubilat d’Alcalà, l’adaptació dels vestidors de la piscina municipal i seguir amb el desenvolupament de noves zones de carril i ciclocarrer.

A través d’este pressupost, com a novetats, figuren la compra d’agendes escolars per a l’alumnat dels tres centres educatius, un nou programa d’Urbanisme Segur per estudiar i eliminar zones dels nuclis urbans pels quals siga perillós circular, nous concursos de cartells per anunciar esdeveniments organitzats per l’Ajuntament o un nou Punt d’Informació Juvenil. També es contemplen noves ajudes com les que es destinaran a les colles de Carnaval o el bonotren.

L’Alcalde Francisco Juan ha explicat que “encara que no apareguen en partida nominativa, a partir d’estos pressupostos farem els primers passos per fer realitat projectes fonamentals per al nostre municipi com el bulevard Alcalà-Alcossebre, ja que contemplem la compra de terreny i redacció del Pla Especial; les ajudes per a la millora del nucli antic, ja que es preveu la redacció d’el Pla a través del qual podrem entrar a formar part de programes a nivell europeu i nacional; la nova vorera i il·luminació de la carretera de les Fonts o un projecte de recollida d’aigües pluvials a la zona del carrer Tremedal”.

Mostra de la participació amb què han comptat estos pressupostos és que s’ha inclòs la compra d’un banc i corral per a les celebracions taurines, a petició de les associacions de la localitat, i s’han tingut en compte les principals demandes arribades a través de la campanya de la participació ciutadana: desenvolupament de carril bici i millora de parcs infantils.

La regidora d’Hisenda, Maria Agut, ha explicat que “amb este pressupost seguim mantenint un nivell d’endeutament cinc vegades inferior al permés per llei el que ens permet seguir aprofitant l’estalvi i multiplicar les inversions, característica de la nostra gestió que, durant el 2019, ha suposat que al capítol inicial d’inversions sumarem 913.437 euros més, resultant un total d’inversions d’1.840.737 euros”.

El Partit Socialista va presentar una esmena per retallar inversions i despeses per valor de 78.300 euros i destinar-los a altres conceptes, la inclusió en l’ordre del dia va resultar rebutjada, amb els vots en contra del Partit Popular.

D’altra banda, el ple va donar llum verda per unanimitat a l’aprovació provisional del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) rebutjant l’única al·legació presentada durant el període d’exposició pública.

Últimas noticias

Contenido relacionado