martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Tancada la platja sud de Peníscola per contaminació fecal en les seues aigües

La platja sud de Peníscola roman tancada al bany des d'ahir dimarts per contaminació fecal després que s'hagen detectat bacteris d'aquest tipus en les seues aigües, segons ha informat l'Ajuntament d'aquesta localitat.

La platja sud de Peníscola roman tancada al bany des d’ahir dimarts per contaminació fecal després que s’hagen detectat bacteris d’aquest tipus en les seues aigües, segons ha informat l’Ajuntament d’aquesta localitat.

El tancament de la platja es va dur a terme després de rebre’s els resultats de les analítiques fetes per la Conselleria de Transició Ecològica, que indicaven que existia contaminació fecal en les seues aigües, ha detallat el consistori, que ha precisat que les dades conegudes aquest dimarts corresponen a les proves fetes el dilluns.

Així mateix, aquest dimarts es van realitzar noves anàlisis els resultats de les quals es coneixeran aquest dimecres. A partir de les dades que s’obtinguen en aquestes noves proves es decidirà si la platja sud roman tancada al bany o si es reobri.

Si no es reobrira, s’establiria el protocol habitual per a estudiar i determinar si s’ha pogut produït algun tipus d’abocament que haja ocasionat la contaminació, ha agregat l’Ajuntament, que considera que aquest puga haver-se ocasionat per les últimes pluges.

El consistori ha explicat que Peníscola té un sistema de séquies que desemboca en la platja sud i que cap la possibilitat que la pluja haja arrossegat els bacteris fins al mar.

L’administració local realitza tots els dimarts analítiques, per la qual cosa si els resultats de les proves que va fer ahir arriben abans que els de la conselleria es prendrà la decisió de reobrir o no a partir d’ells, atés que aquest departament autonòmic els assumeix.

Últimas noticias

Contenido relacionado