miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Supera’t, el programa de Nules dirigit a dones en risc d’exclusió social

Nules ha presentat el programa Itineraris Integrats per a la Inserció Sociolaboral de Persones en situació o risc d’Exclusió Social que s’anomenat Supera’t a Nules i que va dirigit a dones en dificultats per a accedir al mercat laboral. De manera que, fins al 31 de desembre d’este any es preveu atendre entre 50 i 70 dones.

Este programa està subvencionat per la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i es tracta d’una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Cal assenyalar que la localitat de Nules ha sigut una de les poblacions de la Comunitat Valenciana beneficiària d’estes ajudes amb un import total de 133.928,56 euros.

“Amb esta iniciativa promoguda pel departament de Serveis Socials es treballa de manera individualitzada la inserció sociolaboral ajustant-se a les necessitats de cadascuna de les participants amb l’objectiu de millorar la seua ocupabilitat”, comenta la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Rosa Ventura.

De fet per a desenvolupar este projecte s’ha contractat a 10 professionals: dos psicòlegs, dos treballadors socials, tres orientadors laborals, un formador per a l’ocupació i dos administratius.

Davant açò, la coordinadora del projecte, Francisca Muñoz, assenyala que “el projecte de Nules és innovador i diferent en relació als d’altres municipis, ja que cada una de les persones participants estarà acompanyada al llarg de tot el procés per 3 o 4 professionals amb la finalitat de millorar les seues habilitats perquè puguen repercutir en la seua ocupabilitat”.

Les fases dels itineraris són: derivació de serveis socials al programa; informació i acolliment per l’equip de professionals; diagnòstic d’ocupabilitat i disseny d’itinerari personalitzat; formació i desenvolupament personal; participació activa; orientació i recerca d’ocupació; inserció sociolaboral i seguiment.

Últimas noticias

Contenido relacionado