L’Escola d’Hostaleria estrena curs amb una paella solidària per ‘youcanyole’

L'aportació de 6 euros que inclou paella, beguda i postre a més de diverses activitats lúdiques i musicals va íntegrament destinada a l'ONG del Dr. Medina.

L’alumnat de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Castelló, estrenarà curs amb una paella solidària este divendres 27, a benefici de lONG youcanyole. Una organització creada pel castellonenc Miguel Medina i on este metge tracta de portar assistència sanitària a països en vies de desenvolupament.

Així, amb una aportació de 6 euros que inclou paella, beguda i postre, a més d’una sèrie d’activitats lúdiques preparades pels alumnes d’Hostaleria i Turisme, este centre de formació de referència al sector, aporta “des de ja fa quatre anys”, com explica Rubén Martínez, vicedirector de l’Escola, “la seua col·laboració a l’ONG”.

Així, “a partir d’un alumne que coneixia el projecte del Dr. Medina, la idea de fer alguna cosa va anar quallant i amb el suport dels companys de cuina, de Nacho, el cap d’estudis, i de la resta de l’equip del centre hem anat fent i l’any passat ja vam superar les 300 persones, quan en principi la previsió era per unes 200″, comenta Martínez.

Pel que fa a la destinació del que s’arreplega, yucanyole explica on va a parar la recaptació, que la passada edició va servir per a tot un any de vacunació a distintes zones de Kenya on l’ONG té projectes en funcionament. De fet, l’esdeveniment s’inicia amb una xarrada de Miguel Medina explicant els detalls de les actuacions a les quals van destinades les recaptacions.

Cal dir que a esta trobada solidària i gastronòmica, que alhora serveix també de pretext pel començament de curs i que el nou alumnat es relacione, diversos patrocinadors de begudes, postres, ingredients, etc…ja s’han sumat. De la mateixa manera hi ha també una “fila 0” per aquells que no puguen assistir però vulguen fer la seua aportació.

Els tiquets es poden adquirir a l’escola d’hostaleria, i a diversos establiments col·laboradors de Castelló, tan anticipadament com el mateix dia de l’esdeveniment, que començarà a les 13.30 amb la intervenció del Dr. Medina.

El grup de música “Els simples”, s’encarregarà de la part musical, i hi haurà diverses activitats d’oci i entreteniment per acompanyar esta trobada gastronòmica i solidària.