viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Vall d’Uixó garanteix el servei de menjador a 500 menors a l’estiu

Els programes de Escola d’Estiu i Estiu Jove ofereixen una alimentació adequada en un marc inclusiu i que no diferència segons les possibilitats econòmiques.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha prestat el servei de menjador a 500 menors durant els mesos d’estiu, gràcies als programes de Escola d’Estiu al juliol i agost i Estiu Jove. La regidora de Serveis Socials, Marian Artero, ha fet una “valoració positiva” perquè “moltes famílies tenen dificultats i aquest projecte garanteix que els seus fills i filles tinguen una alimentació adequada”.

A més el servei de menjador es presta “en un marc inclusiu i que no diferència segons les possibilitats econòmiques”, ja que tots els participants “podien optar i abonar la quantitat corresponent o beneficiar-se de les beques”, ha explicat la edila. A més es complementa amb una proposta “lúdica i d’oci educatiu per al temps de vacances escolars, afavorint també la conciliació laboral, familiar i personal”.

Durant el mes de juliol la Escola d’Estiu ha comptat amb la modalitat tradicional i les temàtiques (triatló, natació, ball i circ, anglés i multiaventura), en una iniciativa que després dels canvis dels últims anys “s’adapta millor als interessos i potencialitats dels xiquets i xiquetes”. I això s’ha traslladat a les xifres, ja que les inscripcions van augmentar un 10% respecte a l’edició anterior.

A l’agost l’escola d’estiu, en una versió més reduïda, s’ha centrat en les activitats artístiques: pintura, ceràmica, teatre, balls tradicionals i música. Així mateix “s’ha tractat amb normalitat la diversitat funcional i la inclusió”, un dels objectius transversals de les accions que es plantegen des de l’àrea.

Per part seua, el Estiu Jove ha estat dirigit a adolescents de 12 a 18 anys i la participació s’ha duplicat (de 50 inscrits l’any passat a 100). Arter ha destacat que aquest és “un programa inclusiu amb participants de diferents nacionalitats i possibilitats econòmiques, que han gaudit d’activitats de piscina, platja, tallers i jocs”. Enguany també han col·laborat amb el projecte social Barris Inclusius.

Últimas noticias

Contenido relacionado