viernes, 24 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Vall d’Uixó concedeix 40.000 euros en subvencions a 20 clubs esportius locals

La Conselleria ja ha autoritzat l'ús de les pistes exteriors de l'IES Honori Garcia i el CEIP Eleuterio Perez per a descongestionar el Poliesportiu Municipal.

La junta de govern de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aprovat la concessió de les subvencions als clubs esportius locals d’enguany. En total, 40.000 euros d’ajudes repartides entre 20 entitats que “s’han baremat sobre la base del nombre de socis i a les activitats que realitzen”, tal com ha explicat la regidora d’Esports, Mar Arzo.

La edil ha recordat que ja en l’anterior legislatura “el govern municipal va apostar per l’esport local augmentant els diners destinats a les subvencions, per a així ajudar els clubs a créixer i seguir avant”. Aquest suport s’ha donat “a clubs de tota mena, no solament als més nombrosos, sinó també a altres considerats minoritaris però que no són menys importants”, la qual cosa ha fet que s’implanten noves disciplines i entitats.

En legislatures anteriors la falta de suport per part de l’Ajuntament “va fer que moltes associacions esportives passaren per serioses dificultats, algunes arribant a estar quasi a la vora de la desaparició i unes altres que directament van desaparéixer”. Una situació que no solament s’ha revertit gràcies a la nova política esportiva, sinó que ha fet “que hi haja més clubs i que els que ja hi havia tinguen més jugadors i jugadores”, ha assenyalat Arzo.

Aquest creixement ha provocat la saturació del Poliesportiu Municipal aquesta temporada, especialment per a la pràctica de bàsquet. Per això, les regidories d’Educació i Esports van sol·licitar a principis d’agost a la Conselleria que permetera l’ús de les pistes exteriors de l’IES Honori Garcia i el CEIP Eleuterio Pérez perquè el Club de Basket puga usar-les tres vesprades a la setmana per als entrenaments de la seua escola.

Una autorització que va arribar dilluns passat 2 de setembre i que “immediatament descongestionarà les instal·lacions del Poliesportiu Municipal, que són compartides amb més clubs i activitats”. A més es remarcaran les pistes de l’actual pavelló per a crear dos camps més de minibasket i es canviaran les canastres laterals perquè dos equips puguen simultanejar els entrenos.

NOU SKATE PARK

La regidora d’Esports també ha anunciat que aquest mes de setembre començaran les obres de construcció del nou skate park, que se situarà al costat de la Pista d’Atletisme. Així, les persones que practiquen aquesta modalitat “tindran un lloc tranquil, segur i més espaiós” i es posarà fi a les molèsties veïnals en la plaça del Parc.

Últimas noticias

Contenido relacionado