martes, 25 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

La Vall d’Uixó aprovarà en el pròxim ple situar el segon Poliesportiu al costat de l’Estadi José Mangriñán

L'Oficina Tècnica Municipal ja ha finalitzat la redacció de l'esborrany del projecte del segon Poliesportiu Municipal en la nova ubicació.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó aprovarà en el pròxim ple municipal la ubicació del segon Poliesportiu Municipal, en els terrenys de titularitat pública situats al costat de l’Estadi Municipal José Mangriñán. Aquest tràmit es traslladarà a l’empresa concessionària del servei de neteja viària i recollida de fem, que haurà de realitzar en aquesta espai la inversió prevista en les millores del plec de condicions de l’adjudicació.

Cal recordar que el que inicialment contemplava l’acord amb l’empresa Secopsa (ara Fovasa) era situar el nou pavelló al costat de l’actual Poliesportiu Municipal. Concretament en els terrenys que en 2014 el llavors equip de govern del Partit Popular va cedir a una empresa privada (amb els informes dels tècnics en contra) per a l’obertura i explotació del complex esportiu de pàdel Vallpala.

L’Oficina Tècnica Municipal ja ha finalitzat la redacció de l’esborrany del projecte del segon Poliesportiu Municipal en la nova ubicació, per la qual cosa l’aprovació en ple és “el següent pas per a avançar en la construcció d’aquesta infraestructura i que siga una realitat en aquesta legislatura, perquè existeix una gran necessitat i demanda d’espais per a la pràctica esportiva”, tal com ha explicat la regidora d’Esports, Mar Arzo.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó reconeix “la saturació” de l’actual Poliesportiu Muncipal, que actualment comparteixen els usuaris i usuàries de l’activitat municipal de gimnàstica de manteniment i de les activitats esportives dels centres d’inserció social, a més dels clubs de bàsquet i gimnàstica artística i enguany s’incorpora l’acabat de recuperar club de futbol sala. Això suposa “un esforç conjunt” per a garantir que tots “puguen usar aquest espai públic en igualtat de condicions”, ha remarcat.

Coneixedors d’aquesta situació s’estan agilitant al màxim els tràmits per a avançar en la construcció del segon Poliesportiu Municipal, que suposarà “una inversió molt elevada i que comporta uns terminis més llargs dels desitjats”. Però paral·lelament “hem traslladat als usuaris habituals diverses solucions a aquesta congestió” i des de la Regidoria d’Esports estem treballant en unes altres “que milloren el servei no solament en el Poliesportiu, sinó en totes les infraestructures esportives de la ciutat”.

En aquest sentit, enguany es construirà el nou skate park i s’escometrà la reforma de la Pista d’Atletisme amb una inversió de 300.000 euros per a la substitució del tartán. Per a finalitzar, Arzo ha assenyalat que “ens trobem les instal·lacions esportives en unes condicions lamentables i a poc a poc estem actuant amb un pla de millora que, per exemple, la legislatura passada ja va escometre diverses fases de la remodelació del Poliesportiu Municipal, encara que encara queden millores pendents”.

Últimas noticias

Contenido relacionado