martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Garcia presenta el panell de seguiment dels 250 compromisos de l’Acord de Fadrell

La data límit de finalització dels projectes és 2023 i els gestors hauran de presentar documentació que acredite l'execució dels serveis o treballs.

El regidor de Transparència, Ignasi Garcia, ha presentat el panell de seguiment del Pla de Govern per a la legislatura 2019-2023. La ferramenta permetrà avaluar el grau de compliment dels 246 compromisos que conformen l’Acord de Fadrell, classificats en cinc àrees vinculades al Medi Ambient, l’Educació, l’Economia, el Drets Socials i els Servei Públics.

Garcia ha destacat l’utilitat d’aquesta plataforma, mitjançat la qual “la ciutadania podrá seguir d’una manera molt visual i amb una configuració molt senzilla” els punts de l’acord complits per l’equip de govern. Per a l’edil, el principal valor d’aquest panell és que “tots els gestors han d’aportar proves, documents i evidències de cada punt per marcar-lo como a iniciat o com a complert”, un fet que atorga a aquesta informació “veracitat, rigor i total transparència”.

Cal assenyalar que el portal divideix els compromisos en tres categories (fets, en marxa i pendents) i assigna com a data límit per al seu compliment l’any 2023. Per a la certificació de la posta en marxa de cada iniciativa i el compliment de les fases corresponents, el personal municipal i els responsables polítics han d’adjuntar documentació que serà posteriorment verificada.

L’aplicació, que ja es pot consultar des de l’apartat de Panell de Govern Oberto del portal web municipal, rep el nom de “Trello” i utilitza el mètode Kanban, un procediment empíric que va ser implementat originalment en l’industria automobilística per fer el seguiment de les cadenes de subministrament. La possibilitat que ofereix aquest panell als usuaris per tal de “subscriure’s a determinades actuacions i rebre actualitzacions sobre el avanços que fem en cada àrea”, ha sigut un dels principals avantatges descrits per Garcia en la seua intervenció.

Aquesta tecnologia va ser utilitzada per primera vegada per a fer el seguiment de l’Acord del Grau, el qual va tancar la legislatura amb 231 compromiso complerts i altres 165 en fase desenvolupament. Àmbits com Educació, Esports,Innovació o Participació Ciutadana van destacar per executar un major nombre de les polítiques pactades, un treball que l’equip de govern “continuarà durant aquesta legislatura per a aportar els nostres compromisos a tots els districtes de la ciutat i que les promeses electorals es transformen en fets tangibles i accions demostrables”, ha explicat Garcia.

Últimas noticias

Contenido relacionado