Exposen a Peníscola els últims estudis sobre Benet XIII

Juan Bautista Simó, president de l'Associació d'Amics del Papa Lluna ha impartit una conferència per a explicar els últims treballs sobre el Pedro en el Saló Gòtic del castell de Peníscola.

Després de dècades de treball per part de l’erudit Ovidio Cuella sobre les butles pontifícies s’ha ampliat enormement el coneixement que es disposa sobre el pontificat del Papa Lluna.

També en dates recents s’ha estudiat amb detall l’inventari de béns pontificis que va redactar el cardenal Pierre de Foix en 1429 després de la fi del Cisma d’Occident i després s’ha explicat la relació de Benet XIII amb Peníscola i l’Orde del Temple i s’ha aprofitat per a explicar les reformes que s’han aplicat recentment al castell, i en concret, en el Saló Gòtic on s’ha celebrat la conferència, s’han pogut apreciar tant el restaurat pis de pedra, com les creus templeres pintades de roig i marques de picapedrer que s’han redescobert en la volta de la sala.

Finalment s’ha informat sobre el procés que se segueix davant el Vaticà per a alçar l’excomunió de Benet XIII i que s’espera arribe prompte a bon terme.