viernes, 24 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora obri el cicle taurí de les festes del Roser

Almassora obrirà aquesta vesprada la seua fira taurina en honor a la Mare de Déu del Roser amb astats de Guadalmena i Julio de la Puerta, els dos primers cerrils dels 13 acartellats per a la setmana gran. La Vila també ha acollit aquest matí el tancament de vaques de Partido de Resina a càrrec de la penya El Porrat amb la col·laboració del col·lectiu que patrocina el Julio de la Puerta. La carrera s’ha resolt sense ferits.

L’activitat tornarà a les sis de la vesprada a la plaça Major amb la solta del primer bou cerril de la setmana: Pesadilla, l’exemplar finançat per les penyes El Corb, Els Clafidors, La Tabarra, L’Embolic, Sant Fermín, Amigues del Bou, Retiro i Refugio. Per part seua, Carpetero, de Juliol de la Porta, eixirà de la plaça de la Picaora en segon lloc. Les penyes patrocinadores són: El Rollet, La Fuga, La Travessa, L’Emboscà, L’Artiste, La Katrava, La Divisa, La Xascà, La Kurda, El Porrat i La Fragua.

Fins a la Vila es desplaçaran a les cinc de la vesprada la reina de les festes, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames, Núria Dealbert Lafuente i Mar Rouco Cantavella, vestides amb roba campera i en calesa per a acompanyar a les penyes patrocinadores dels astats. Tampoc faltaran a la demostració de labors a càrrec de l’associació Mestresses de casa en finalitzar les exhibicions taurines.

La jornada de hui té un marcat accent musical amb el tribut a Manolo García en la plaça Pere Cornell a les 20 hores i l’actuació de l’orquestra La Bestia en el Recinte Fester a partir de les 1.30 hores. Cal recordar que el Bus de la Festa tornarà a estar operatiu per segona nit consecutiva per a facilitar el transport gratuït i incrementar la seguretat, sobretot per a les persones que tornen soles a casa.

Per part seua, els més xicotets comptaran amb activitats infantils en la plaça d’Espanya a partir de les 18.30 hores, mentre que en la Residència de la Tercera Edat actuarà l’Estudiantina d’Almassora a ritme de guitarra, bandúrria, pandereta i veu per a acostar les festes als més majors. Reina, dames i autoritats visitaran demà el centre per a felicitar les festes a les persones internes i a la plantilla.

A més, en la jornada de demà el programa d’actes cedirà el protagonisme a la Mare de Déu del Roser amb la missa en el seu honor i la processó pels carrers de la Vila com cada primer diumenge de la setmana gran d’octubre. Per aquest motiu, l’activitat taurina cessarà durant aquesta jornada i tornarà el dilluns amb dos bous cerrils i la primera entrada i prova de vaques.

Últimas noticias

Contenido relacionado