miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

El diputat provincial Ignasi Garcia felicita Vistabella pel projecte pilot de recollida selectiva de residus domèstics

Una vintena de famílies de la població ha participat en aquest nou pla de tria i autogestió de fem que s'implantarà a tota la Mancomunitat de la Penyagolosa.

El diputat provincial de Cicle Integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde de Vistabella, Jordi Alcón, per a interessar-se pel projecte pilot de recollida selectiva de residus domèstics que s’ha dut a terme al municipi aquest estiu. L’ajuntament de Vistabella ha aconseguit autogestionar al voltant de 200 kg de fem orgànic urbà per a compostatge durant els mesos de juliol i agost d’enguany, gràcies a una mitjana de 20 famílies que s’han adherit a la proposta i han separat els residus orgànics, del vidre, dels envasos i del cartró-paper.

Garcia ha traslladat la seua enhorabona a l’equip municipal per encapçalar aquesta iniciativa a l’interior de la província, que preveu estendre’s a la resta de localitats de la Mancomunitat de la Penyagolosa en un futur pròxim i generar llocs de treball permanents. Segons ha recordat el diputat, “l’any que ve, els municipis de més de 10.000 habitants hauran d’implantar obligatòriament la recollida selectiva d’orgànic”. “Després, serà el torn de les xicotetes poblacions i des de la Diputació contribuirem a facilitar aquesta transició gràcies a l’exemple de pobles com Vistabella”, ha afegit.

Alcón ha explicat que el consistori ha facilitat les bosses de compostables i ha instal•lat els contenidors. Per la seua banda, els treballadors municipals han dut a terme la replega de residu orgànic porta per porta els dilluns, dimecres i divendres. Junt amb el fem, s’ha alternat la recollida de deixalles corresponents a envasos, cartró-paper, vidre i resta, respectivament. Finalment, el tractament dels quasi 200 kg d’orgànic s’ha pogut fer gràcies a les composteres ubicades al punt verd i que han sigut donades per la Universitat Miguel Hernández d’Elx a la localitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado