miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Betxí neteja els barrancs per combatre el mosquit tigre i evitar problemes amb la gota freda

Els aturats incorporats este estiu ja han actuat sobre els barrancs de les Vinyes Roges, de Sant Joan i de Sant Antoni.

L’Ajuntament de Betxí està fent els deures en matèria de prevenció i control de plagues, especialment pel que fa al mosquit tigre. I és que enguany ha sigut el primer exercici en què el consistori actuarà contra este insecte des de l’1 de gener fins al 31 de desembre a través de fumigacions periòdiques dels punts més sensibles de la població i del terme.

Però les actuacions no només se circumscriuen a les desinfeccions, sinó que de forma paral·lela també s’estan realitzant altres tasques de manteniment i de millora d’espais proclius a la reproducció del mosquit tigre, com poden ser els barrancs. En este sentit, des de la brigada d’obres i a través de la nova gent que este estiu s’hi ha incorporat amb la subvenció agrària de l’INEM, en estos moments ja s’han netejat els barrancs de les Vinyes Roges, el barranc de Sant Joan i el primer tram barranc de Sant Antoni.

Alfred Remolar, l’alcalde de la localitat, ha destacat que “amb estes labors no només s’evita l’expansió del mosquit sinó que també es preparen els barrancs per evitar mals majors en les pluges torrencials que normalment es donen a la tardor”.

Cal recordar que este estiu s’incorporaran a estes labors 20 treballadors que desenvoluparan les seues tasques fins a finals de setembre. S’espera que al llarg de les pròximes setmanes s’inicien els treballs en el barranc de les Carboneres.

Últimas noticias

Contenido relacionado