martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Benassal comença les seues festes patronals 2019

Les festes patronals de Benassal en honor a Sant Cristòfol i Sant Roc arranquen este divendres, 23 d’agost. Actes taurins, música, religió, cultura i, sobretot, ganes de passar-ho bé marcaran les jornades fins a l’1 de setembre en la localitat de l’Alt Maestrat.

Així les coses, el divendres a la nit tindrà lloc la proclamació de les reines i les seues respectives corts d’honor. Laura Badal Luis es convertirà en la reina de festes i la seua cort d’honor estarà integrada per María Beltrán Puig, Irati Bort Ruiz, Marina Branchadell Tena, Beatriz Fabregat García, Sonia Ferrer Almansa, Gemma García Ortí, Ivana Pasies Tosca, Natàlia Pitarch Roca, Paula Prada de Conflent BadalElia Sanjuán Riba i Lidia Vives Pasies. Quant a les representants infantils, Zahira Machí García serà proclamada reina infantil. La seua cort d’honor la formaran les xiquetes Gemma Beltrán Badal, Laura Beltrán Oller, Natalia Bou Pérez, Carla Corella Porcar, Paula Medina Gil, Andrea Montero Segarra, Ainara Puig Traver, Lucía Sales Bellés i Jana Segura Soriano. L’acte estarà presentat per Lucas Roig Badal i actuarà de mantenidor l’ex-president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner Gargallo. Després hi haurà discomòbil Big Bandalay en la plaça de l’Ajuntament.

El dissabte 24 arrancaran els actes taurins. La solta d’animals de GnsBellés al migdia donarà pas a la prova d’un bou salvatge, “Buenasuerte“, de la ramaderia Manuel Ángel Millars, que ha sigut adquirit en la finca de GnsBellés. Organitza l’Associació de Joves de Benassal. Després es provarà un altre bou salvatge, “Bonacible” del ferro de Manuel Blázquez i patrocinat per Emboladores B&I. I a la vesprada es procedirà al Chupinazo amb la música de la xaranga local “Vaig veure, festa i bureo“. Serà al carrer València davant del Pub Copes. El Grand Torico Prix i el Kin Kolokó Rock, amb Els Simples, precediran al sopar aperitiu per als socis del Club Taurí Manuel Molés. A continuació, el grup Des de Dins oferirà una nit flamenca per tota la localitat. El sopar de sobaquillo amb concurs de truites i bingo, les embolades, l’actuació de Rumba Decajón i la discomòbil completaran els actes del dia.

El diumenge 25 començarà el dia amb l’entrada d’una vaca de la ramaderia El Cotillo. La missa i respons pels difunts i l’espectacle per a xiquets “Capità Espárragow” arribaran després. I tot seguit tindrà lloc la inauguració oficial de les celebracions amb la “Crida de festes” a càrrec de  Rosa Porcar Centelles i l’hissat de la bandera de Benassal per part dels Cinquens 2019. No faltarà l’himne de la localitat. Vaca de carrer, la inauguració de la Fonda del Vi, la sessió de la discomòbil Disconectar amb disc-light i bingo musical per als xiquets, el tradicional concerte homenatge de la banda local a Perfecte Artola, la IV Festa Remember i la posterior discomòbil tancaran la jornada.

Les disfresses marcaran la festa del dilluns 26. Entrada d’una vaca de Hnos Collado Ruiz, concurs infantil de dibuix, l’aperitiu de l’Associació de jubilats Moncàtil amb actuació musical, diplomes i trofeus són els actes del matí. A la vesprada hi haurà passejos a cavall a càrrec de l’Associació Eqüestre La Dula, vaca de carrer, IV Festa Rumbera Som Com Som i la presentació del llibre de poemes “Sonhos, Esperança… VIDA” de  Rosa Porcar Centelles. El concurs de disfresses serà el protagonista de la nit, organitzat per reina i dames, la discomòbil The End posarà la música.

El dimarts 27 començarà amb l’entrada de vaques de Germán Vidal. Després el Club Taurí Manuel Molés iniciarà la primera jornada de tallers de preparació de la correguda infantil i classes de toreig amb la confecció de banderilles. La missa del martiri de Sant Joan Baptista precedirà a la prova del bou salvatge de la colla ‘Casats i Fadrins’, “Potrero“, del ferro Hato Blanco. El menjar i l’obertura de la taverna de la colla, les vaques de carrer, la cercavila de la banda local, la “Cagà del mans”, el bou embolat infantil, l’embolada i la discomòbil DML seran altres moments destacats del dimarts.

Quant al dimecres 28 al matí hi haurà entrada d’una vaca de carrer del Cotillo, missa en honor a Sant Agustín, taller de confecció de areneros, i concurs de paelles. Estes estaran ambientades per l’actuació musical d’Ismael i la música de Disconight. A continuació hi haurà inflables, globoflèxia i pintacaras per als més xicotets. I a la vesprada es provarà el bou de la Colla d’Emboladors Benassal. De nom “Tonoso II” és del ferro Román Sorando. Vaca de carrer, concurs infantil d’emboladores, cercavila de la banda local, sopar de pa i porta amb actuació musical, embolada i la Nit de penyes amb la música de la xaranga Els Mateu-vos, seran altres opcions.

La festivitat de Sant Cristòfol se celebra el dijous 29 d’agost. A primera hora del matí tindrà lloc la prova del bou salvatge dels majorales de Sant Cristòfol i Sant Roc. Porta per nom “Sultà” i és de la ramaderia Pedro Fumadó ‘El Charnego‘. El taller de confecció de l’equip de picador i la missa major en honor al patró tindran lloc al matí. A la vesprada es resarà el rosari i es cantaran els gojos. La desfilada infantil de disfresses amb la xaranga local, xocolate, llepolies, i l’espectacle teatral “Científics guillats”, la ruta dels bombardejos que organitza el Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de Benassal, el Ball Pla, l’embolada i la macrodiscomóvil The End, completaran la jornada.

I l’endemà se celebra la festivitat de Sant Roc, amb la missa major i processó, i ja a la vesprada, el rosari i el cant dels gojos. El taller de jocs tradicionals, la correguda infantil, el Ball Pla, el sopar popular, l’orquestra Mediterraneo i la discomòbil Dj Garci seran altres moments destacats del dia.

Si parlem del dissabte 31, Andreu Beltrán conduirà la ruta literària Carles Salvador dins de l’Estiu Literari de Maestrat Viu. “A tota màgia” amb el Mag Pinchito, la desencaixonada de 5 bous de Jacinto Ortega, el concurs de recortadores, el d’emboladores amb ferros tradicionals i el ball amb l’orquestra Top Zero i la discomòbil Bandalay, seran la resta de la programació.

I finalment el diumenge 1 de setembre acabaran les festes. Abans de menjar, tindrà lloc l’entrada dels 5 animals de la novillada de la vesprada, de la ramaderia Pablo MayoralAlejandro Contreras de l’Escola Taurina de València, Fabien Castellani de l’Escola Taurina d’Arles, i Jorge Rivera i El Ceci, tots dos de l’Escola Taurina de Castelló participaran en la novillada en modalitat de classes pràctiques. La cita comptarà amb classes magistrals de Luis Bolivar. L’acte està organitzat per la Diputació de Castelló, el Club Taurí Manuel Molés i l’Ajuntament de Benassal. Finalment, ja a la nit, es produirà la baixada de la bandera de Benassal pels Cinquens 2019 donant així per finalitzades les celebracions.

Últimas noticias

Contenido relacionado