miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Baños: “Abogados Cristianos no ha assumit la contundència de la sentència”

L'alcaldessa de la Vall d'Uixó demana que “la “deixen tranquil·la” per a continuar treballant per la seua ciutat.

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha comparegut públicament davant els mitjans de comunicació després de conéixer-se l’arxivament de la querella interposada pel PP i Abogados Cristianos per la retirada del monument franquista. Així, ha assenyalat que després del sobreseïment de la causa “tanquem este capítol i podem centrar-nos en continuar treballant en tot el que ens faça avançar cap al futur i continuar desenvolupant la nostra ciutat”.

Respecte a l’anunci de Abogados Cristianos de recórrer l’acte del jutge, Baños ha afirmat que estan “en el seu dret” però “no han assumit ni el resultat electoral del 26 de maig ni la contundència del que diu la sentència”. A més ha demanat que “paren aquesta persecució” i “em deixen tranquil·la, perquè vull continuar treballant per tots els veïns i no estar perdent el temps en aquestes qüestions ni gastant diners en advocats”.

La sentència del jutge és clara, ja que confirma que la contractació es va fer d’acord amb la llei i que no existeix cap relació entre l’empresa i la demandada, així com que no existeix cap indici que s’actuara per odi o discriminació. En este sentit, Baños ha recordat que la retirada es va realitzar en compliment amb la Llei de Memòria Històrica.

La querella va ser presentada per Abogados Cristianos i el PP (signada pels seus 8 regidors a la Vall d’Uixó la legislatura passada). L’alcaldessa ha assegurat que “no els demanaré que em demanen perdó ni que isquen públicament a retractar-se, però sí que donar-los la benvinguda al segle XXI i dir-los que la millor sentència va ser la de les urnes el 26 de maig, quan el PSOE va guanyar tres regidors i va aconseguir els millors resultats de la seua història (amb 9 regidors) i el PP va perdre 3 regidors.

Per a finalitzar, ha agraït el suport “a totes les persones que han estat al nostre costat perquè creien que en els espais públics no havia d’haver-hi cap monument d’exaltació de la dictadura”. La Creu de la plaça de la Pau va ser erigida l’any 1942 i rebia manifestacions franquistes cada 20 de novembre.

Últimas noticias

Contenido relacionado