martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almenara elaborarà un pla d’ubicació dels casals per a actuar en cas d’emergencià

Fins al dilluns 16 de setembre poden les penyes d’Almenara presentar en les dependències de la Policia Local (de 8 a 15 hores) el formulari d’inscripció amb la ubicació i característiques dels casals on els penyistes es reuniran durant les festes patronals de la localitat, que se celebraran del 20 al 29 de setembre.  Amb aquestes dades, es pretén un any més, elaborar un pla d’ubicació dels mateixos per a establir un pla d’actuació en cas d’urgència o necessitat, així com també garantir la seguretat i la convivència ciutadana.

En aquest registre, se sol·licita la identificació d’alguns representants de les penyes per a notificacions, la ubicació del casal i les condicions d’aquest, com si té aigua potable, wc, extintors o eixida d’emergència.

A més, l’alcaldessa Estíbaliz Pérez, en un Bàndol promulgat, recorda que els casals han de comptar amb una sèrie de condicions mínimes per a no causar insalubritat sanitària als usuaris ni a la resta de veïns. A més els components de la penya hauran de complir les normes de civisme registrades en l’Ordenança de Convivència Ciutadana, per la qual cosa no hauran de produir molèsties al veïnat, i hauran de mantindre net el seu entorn, cosa que serà revisada cada dia per la Policia Local. Tampoc es podran tallar els carrers sense la pertinent autorització municipal.

Pel que respecta a la música i el seu volum, destaca que no estarà autoritzada fins al dia 20 de de setembre  a les 22 hores. El volum mai haurà de sobrepassar els 45 decibels d’en la via pública, tal com registra la legislació vigent. La música podrà posar-se fins a les 4 de la matinada en les jornades de divendres i dissabte, mentre que la resta de dies es podrà posar fins a les 2 de la matinada. A partir d’aquesta hora podrà ser d’ambient, encara que davant qualsevol requeriment, aquesta haurà de cessar.

D’altra banda informar que els residus voluminosos que no s’utilitzen o no es vulguen després de les festes, com a sofàs, matalassos, taules, cadires o neveres, per exemple, hauran de depositar-se al costat dels contenidors de RSU (color verd) el dijous 3 d’octubre a partir de les 20 hores, perquè el divendres 4 al matí els reculla el Servei Municipal de Recollida de Voluminosos.

A més també es disposa de l’ecoparc de la localitat per a depositar aquests residus, que estarà obert els dilluns, dimarts, dijous i divendres de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores, mentre que els dissabtes i diumenges estarà operatiu de 10 a 14 hores. Els dimecres i festius estarà tancat.

Assenyalar que els components dels casals seran els responsables de les infraccions i sancions que s’establisquen en cas que es depositen en la via pública els residus sòlids urbans fora de l’horari, lloc o condicions marcades per a garantir la seguretat i salubritat  en la localitat.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, sol·licita per tant, la col·laboració ciutadana perquè “entre totes els persones aconseguim fer que Almenara siga un municipi de referència, on les Festes Patronals, siguen l’ocasió per a la diversió i el gaudi de tots els actes per als veïns i veïnes, respectant a la resta de la ciutadania aconseguint  una harmonia i adequada convivència ciutadana”.

Últimas noticias

Contenido relacionado