domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Almassora crearà una nova ordenança per a regular l’estacionament per a discapacitats

L’Ajuntament d’Almassora crearà una ordenança específica per a regular les targetes d’estacionament de vehicles per a persones amb diversitat funcional amb l’objectiu de facilitar l’accessibilitat i distribuir amb criteris equitatius els permisos d’aparcament excepcional. El consistori ha convidat a Cocemfe a participar en una taula de treball prèvia per a atendre les sol·licituds del col·lectiu afectat.

Segons ha avançat l’alcaldessa, Merche Galí, hui en roda de premsa es tracta d’un text en el qual ja treballa en col·laboració amb els Serveis Socials i que reflectirà tres tipus de targetes: una per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda, una altra per a empreses de transport col·lectiu per a persones amb diversitat funcional i una tercera amb caràcter excepcional per raons humanitàries. Esta última afectarà persones amb malaltia molt greu. Totes tindran validesa en l’àmbit de la Unió Europea.

Tal com ha avançat la primera edil, les persones beneficiàries podran sol·licitar les seues targetes en el registre de manera telemàtica per a evitar desplaçaments. La normativa, a més, fixarà diversos tipus d’estacionament, de manera que hi haja reserves de caràcter general i uns altres de caràcter personal comú prop dels domicilis de les persones que els sol·liciten. Podran usar-los estes persones o qualsevol altra amb aqueixa la mateixa targeta.

Finalment, hi haurà places de reserva especial, adscrites a la matrícula del vehicle autoritzat i també per a persones que no tenen permís de conduir però acompanyen i traslladen a persones en cadires de rodes. El consistori ha indicat l’alcaldessa, serà sensible a la problemàtica al costat d’edificis públics, ja siguen centres culturals o esportius, i també en places i parcs, on hi haurà reserves per a l’estacionament d’este col·lectiu.

Galí ha recordat la voluntat d’escoltar a les persones que pateixen discapacitat física per a traslladar les seues peticions a l’àmbit de la gestió municipal. “Que s’escolte la seua veu no és suficient, ha de confirmar-se amb fets i esta ordenança serà un pilar bàsic per a facilitar el seu trànsit per una ciutat que cada dia redueix les barreres”, segons la primera edil.

En este sentit ha recordat altres actuacions sufragades amb fons municipals i encaminades a garantir “l’accessibilitat universal”, com les de conversió en zona de vianants de la Vila, les calles Constitució, Boqueres i Darremur, entre altres. El compromís de l’equip de govern implica eliminar esglaons i assegurar el trànsit en totes les reformes en la via pública.

Últimas noticias

Contenido relacionado