lunes, 22 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Alcalà-Alcossebre segueix reclamant un accés de l’AP-7 al municipi, davant la gratuïtat a partir del 2020

Segons la Generalitat Valenciana, una comissió de seguiment ha de valorar les millors solucions de connectivitat però no s'ha confirmat si atendran aquesta petició

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre no ha tornat a tindre notícies de la seua petició que, davant la gratuïtat de l’AP-7 a partir del gener del 2020, se situe un nou accés de l’AP-7 al terme municipal d’Alcalà de Xivert.

El consistori ja va aprovar el juliol de 2018 una declaració institucional en què sol·licitava a la Generalitat Valenciana i al Ministeri de Foment la inclusió d’aquesta proposta en el Pla de Connexions a aplicar a partir de la liberalització de l’autopista. Tal com es recollia en la declaració institucional, comptar amb un nou accés de l’AP-7 al municipi suposaria disminuir el pas de vehicles en el tram de la Nacional 340 que travessa el terme municipal; crear un accés directe vertebrant així la connectivitat amb la resta de la província; posar en valor Alcalà-Alcossebre com a destinació turística de primer ordre i facilitar l’accés i connectivitat al polígon industrial El Campaner. Per part de la Generalitat Valenciana es va contestar indicant que encara no s’havia convocat la comissió de seguiment de l’AP-7 entre la Generalitat i el Ministeri de Foment que haurà d’estudiar les solucions per a la millora de la connectivitat.

El passat mes de novembre, l’Alcalde Francisco Juan va tornar a dirigir-se per escrit a la Direcció General d’Obres Públiques per insistir en la petició però no s’ha rebut resposta. “Desconeixem si està influint que no es forma el govern a Madrid i per això no es convoca la Comissió de Seguiment però ens agradaria que prengueren seriosament la nostra petició i s’escolten les nostres peticions. Per Alcalà de Xivert, comptar amb un accés a l’AP-7 és fonamental, a nivell econòmic i també de seguretat viària “, ha insistit l’Alcalde.

D’altra banda, tampoc s’ha donat notícies a l’Ajuntament sobre el projecte de millora de la Nacional 340 al seu pas per la localitat, en el punt conegut com El Coll. “Segons es va confirmar en una reunió celebrada a 2018, la Demarcació de Carreteres de la Comunitat Valenciana va confirmar que el projecte s’havia ampliat i que s’estava pendent de la supervisió tècnica però, de moment, no es posa en marxa i, per això, continuarem reclamant-lo”, ha recordat l’Alcalde.

Últimas noticias

Contenido relacionado