miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Alcalà-Alcossebre recuperarà el Casc Antic

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre inclourà en els pressupostos municipals 2020 les primeres accions per abordar la recuperació del nucli antic. El primer pas serà la redacció d’un Pla de Rehabilitació del Casc Antic que analitzarà l’estat actual, delimitarà les zones en què actuar, les problemàtiques que presenten, situació demogràfica, econòmica i social i possibles actuacions a desenvolupar. De forma paral·lela, s’elaborarà un Catàleg de Bones Pràctiques Constructives en el qual es reflectiran quin tipus de solucions constructives aplicar per aconseguir una rehabilitació unificada del nucli antic.

“Recuperar el nostre casc antic, és un objectiu prioritari per al meu equip de govern, i som conscients que, per aconseguir-ho, hem d’implicar els propietaris d’habitatges, aportant-los ajuda tècnica i econòmica, des de l’Ajuntament”, ha assenyalat l’Alcalde Francisco Juan que ha recordat que “esta no és una problemàtica exclusiva del nostre poble i, per això, visitarem altres localitats que ja estan abordant aquesta problemàtica per veure com ho estan gestionant i quins resultats han obtingut i, si són positius, aplicar-los al nostre municipi”.

L’Alcalde Francisco Juan i l’arquitecte municipal José Luis Sala s’han reunit amb la junta del Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló-CTAC, presidida per Ángel Pitarch, amb la finalitat de promoure esta recuperació del nucli antic. Per part del CTAC s’ha informat l’Ajuntament de les diferents alternatives tècniques, així com de l’existència de diferents programes d’ajudes a nivell europeu, central i autonòmic. “L’Ajuntament ja compta amb ajudes per a la rehabilitació de façanes però estem parlant d’una actuació molt més ambiciosa i completa, a nivell global de recuperació, per a la qual necessitem l’aportació de la resta d’administracions i treballarem per aconseguir-la”, ha finalitzat l’Alcalde.

Últimas noticias

Contenido relacionado