martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Alcalà-Alcossebre incorpora un nou Servei d’Informació Meteorològica en temps real

S'han instal·lat dues estacions que es poden consultar a través del web municipal i que envien avisos a l'Ajuntament en cas d'alertes meteorològiques.

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha presentat avui el nou Servei d’Informació Meteorològica que incorpora diferents utilitats, tant a nivell de funcionament municipal com per als veïns. S’han instal·lat dues estacions meteorològiques a Alcalà i en Alcossebre que ofereixen dades, a temps real, sobre temperatura, humitat, pressió, vent o pluja i que poden consultar accedint des del web municipal a través de l’enllaç “Informació meteorològica” o directament a https://inforatge.com/meteo-alcalaxivert

En cas de situacions meteorològiques problemàtiques, com fortes pluges, vents, augment de temperatures o risc d’incendis, estes estacions envien alertes a través de telèfon mòbil directament a responsables municipals, per tal de coordinar els dispositius necessaris i per a traslladar-les a la ciutadania, en forma d’avís. L’Alcalde Francisco Juan ha recordat que “l’experiència viscuda en episodis de pluges molt fortes, com el d’octubre de 2018, ens han confirmat la importància de difondre als ciutadans informació ràpida i precisa a través de les xarxes socials de l’Ajuntament o l’aplicació Bandomóvil, amb instruccions clares per evitar situacions de perill”.

Altres de les utilitats del servei serà l’emissió d’informes per als veïns que hagen patit danys en les seues propietats per causes meteorològiques, perquè puguen presentar-los en la seua companyia asseguradora.

Jovi Esteve, meteoròleg i responsable de l’empresa Inforatge, que s’encarrega del servei, ha destacat que “preservar la seguretat dels ciutadans és primordial i, amb este servei, l’Ajuntament podrà coordinar de forma efectiva qualsevol situació relacionada amb la meteorologia avisant a temps real de qualsevol situació adversa i fent un seguiment de tot l’episodi”.

Esteve destacava que “per als aficionats a la meteorologia els resultarà molt interessant tota la informació a la qual podran accedir a través del web de les estacions meteorològiques”, ja que, a més de les dades a temps real, també es pot consultar la previsió del temps a diversos dies vista, estadístiques sobre les dades recollides per les estacions, links a webs amb accés al satèl·lit Meteosat o radars i un bloc amb articles sobre meteorologia.

Últimas noticias

Contenido relacionado