domingo, 16 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real avala l’obertura de la piscina del Termet, la capella de l’Ermita i el centre Lluís Alcanyís

La Junta de Govern Local ha donat llum verda a diferents plans de desescalada presentats per les regidories per a reobrir espais municipals.

La Junta de Govern Local ha donat llum verda a diferents plans de desescalada presentats per les regidories per a reobrir espais municipals i reprendre activitats complint amb les mesures de prevenció i de seguretat sanitària.

Segons el protocol establit pel consistori en el marc del Pla de prudència, responsabilitat i seguretat en la desescalada a la nova normalitat, el gabinet tècnic hi ha trasllat a la Junta de Govern els dictàmens sobre els plans de contingència presentats i este orgue ha avalat la reobertura a les visites de la capella i la coveta de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia; el centre de dia Lluís Alcanyís per a la prevenció comunitària de conductes addictives, que fins ara realitzava l’atenció als usuaris de forma telemàtica; la piscina del Termet i la posada en funcionament de les 17 fonts ornamentals de la ciutat.

“La nostra prioritat és la salut de les persones i per a això estem seguint un protocol, amb l’assessorament d’un gabinet tècnic municipal, que supervisa els plans de desescalada per a donar les majors garanties possibles en el compliment de la normativa de prevenció i seguretat sanitària”, recorda l’alcalde, José Benlloch. Amb l’entrada en la fase 3, la Junta de Govern ha començat a prendre ja hui decisions per a una desescalada segura i prudent.

En matèria esportiva, amb l’informe favorable del gabinet tècnic i el certificat de conformitat de la Càtedra de l’Esport de la Universitat Politècnica de València, el govern local ha aprovat l’obertura de la piscina del Termet a partir del 20 de juny per a la pràctica esportiva de socis del Servei Municipal d’Esports i esportistes federats de clubs aquàtics, en tots dos casos majors de 14 anys. Per a fer ús de la instal·lació, que estarà oberta de dilluns a diumenge de 9.00 a 22.00 hores, serà necessari demanar cita prèvia i complir amb les mesures de prevenció establides en el pla de desescalada, amb un aforament màxim de 16 persones i un límit de 30 minuts d’activitat per persona.

Un altre espai municipal que es reobri, en este cas a partir de hui mateix, és la capella i la coveta de la Mare de Déu de Gràcia, un lloc de culte que de moment s’obri a les visites. La capella, de dimarts a divendres de 8.30 a 18.30 hores, els dissabtes i diumenges de 8.30 a 13.30 hores: la coveta, els diumenges al matí, de 8.30 a 13.30 hores. En tots dos casos l’aforament és limitat i és obligatori l’ús de màscara.

Respecte al centre de dia Lluís Alcanyís per a la prevenció comunitària de conductes addictives, que durant l’estat d’alarma ha realitzat l’atenció als usuaris per telèfon o videoconferència, s’autoritza l’obertura per a l’atenció presencial un dia a la setmana, amb cita prèvia i complint amb totes les mesures de prevenció sanitària per a garantir la seguretat de professionals i usuaris.

La Regidoria de Serveis Públics també ha comptat amb el vistiplau de la Junta de Govern per a reactivar les 17 fonts ornamentals de la ciutat, amb els corresponents protocols de neteja i desinfecció. La previsió és que puguen estar operatives el pròxim 22 de juny.

Així mateix, també s’obri la seu de la Unió Musical La Lira, de titularitat municipal, però únicament per a les classes de reforç i preparació dels alumnes de l’escola de música que han de realitzar la prova d’accés a estudis professionals.

Últimas noticias

Contenido relacionado