domingo, 23 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real activa un gabinet tècnic per a assessorar en el pla de desescalada de la ciutat

Benlloch explica que la principal funció d'este òrgan tècnic serà garantir l'equilibri entre la necessitat de dinamitzar com més prompte millor la ciutat i la seguretat sanitària.

L’Ajuntament de Vila-real ha activat un gabinet tècnic format per huit tècnics municipals la funció principal dels quals serà assessorar el govern local i donar resposta a les accions i gestions encaminades a avançar en la desescalada i el pas cap a la nova normalitat després de la crisi sanitària per la pandèmia de COVID-19.

L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, detalla que este gabinet tècnic, que va celebrar la seua primera reunió este passat 29 de maig, té com a principal funció “fer possible l’equilibri entre el renaixement i la necessitat de dinamitzar com més prompte millor la ciutat amb la imprescindible prudència i garantia de seguretat sanitària en totes les accions que es duguen a terme en este procés de desescalada”.

L’alcalde recorda que “des del primer moment ens vam comprometre a afrontar esta desescalada des de la prudència, la responsabilitat i sempre prevalent la salut de les persones”, per això “considerem que la millor manera és que existisca un criteri tècnic que assessore en esta reactivació de la ciutat, tant des del punt de vista de la reobertura d’instal·lacions municipals com de les iniciatives enfocades a la dinamització econòmica i social”. Davant cada proposta, la decisió final estarà en mans de l’equip de govern però atesos els informes i criteris establits per este òrgan tècnic, tal com ha explicat el primer edil.

El gabinet tècnic ha sol·licitat a totes les regidories que elaboren plans detallats sobre la desescalada i el pas a la nova normalitat “sempre tenint en compte que estos plans i les mesures a implantar han de ser flexibles atés que la normativa que fixen les autoritats competents en matèria sanitària pot anar variant segons les necessitats que es vagen detectant per l’evolució de la pandèmia”, ha recordat Benlloch.

El gabinet està coordinat per la cap del Gabinet d’Alcaldia, Edurne Zubiría, i integrat a més per: Simón García Petit, coordinador-assessor d’Alcaldia en Urbanisme; David Montés, cap del negociat de Sanitat; Pilar López, cap de Serveis Socials; Estela Bellés, operària d’Alcaldia; Carlos Martín, tècnic auxiliar de Relacions Institucionals; Joaquín Capilla, tècnic en Prevenció de Riscos Laborals; i José Ramón Cantavella, cap del Servei Municipal d’Esports.

En la primera reunió celebrada este passat divendres, els membres del gabinet van coincidir que “el procés de desescalada ha de ser pausat i meditat”. En este sentit, van remarcar la necessitat d'”analitzar cadascuna de les decisions amb prudència i seguretat perquè les decisions a prendre suposaran un elevat cost material per a l’Ajuntament i sempre ha de prevaldre la cautela, la responsabilitat i la seguretat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado