domingo, 23 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Subvencions per a associacions de Castelló que combaten les conseqüències del coronavirus

Dotada amb 80.000 euros, la convocatòria amplia el termini de justificació i inclou els treballs de desinfecció dels locals entre les despeses subvencionables.

El govern de Castelló ha donat hui llum verda a les bases específiques per a la concessió de subvencions destinades a fomentar la participació ciutadana i l’associacionisme a la ciutat. La convocatòria està dotada amb 80.000 euros i ha ampliat el termini de justificació respecte a altres anys.

“D’esta manera cobrim també el període en què no s’han pogut realitzar activitats i donem més marge per a completar els projectes” com ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita. L’edil ha recordat que la finalitat és que les associacions puguen tornar a l’activitat i contribuir a la recuperació econòmica de Castelló motiu per qual amb estes ajudes també es podran cobrir “l’adquisició d’equips de protecció individual, despeses de serveis de neteja i desinfecció per a la reobertura del local”.

Per primera vegada, la convocatòria dona la possibilitat de fer un Projecte d’Aprenentatge-Servei, és a dir “projectes que estan destinats a joves per a afavorir l’aprenentatge real a través d’una acció ciutadana de caràcter social”, ha explicat Mezquita. “Hi ha una adaptació a la nova realitat i flexibilitat, fent valer les peticions que ens traslladen les associacions”, ha aclarit el regidor de Participació perquè “no ens podem detenir en la pandèmia perquè ara, més que mai, les associacions són el motor i pols d’esta ciutat”.

Així, poden optar estes ajudes els projectes executats per associacions amb presència a Castelló de la Plana i que impulsen la participació ciutadana i l’associacionisme des de l’1 de juliol de 2020 fins al 31 d’agost de 2021. Entre els aspectes que puntuarà l’equip de valoració tècnica destaquen la col·laboració amb altres associacions o entitats de la ciutat, la inclusió de la perspectiva de gènere i el foment del llenguatge inclusiu i la presentació clara de dades com la calendari de les activitats, el pressupost i els recursos humans i materials necessaris per a desenvolupar el projecte.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils, a partir l’endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Castelló. També es publicaran les bases al tauler d’anuncis de l’ajuntament i al web municipal. Les entitats beneficiàries hauran de justificar, com a mínim, la quantitat igual a la totalitat de la subvenció concedida. La justificació de la despesa haurà de presentar-se fins al dia 15 de setembre de 2021.

Últimas noticias

Contenido relacionado