14:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Noticias de Castellón y provincia

Sanitat obliga Onda a adoptar mesures restrictives per l’increment de casos COVID

La consellera Barceló ha anunciat que les dades d'augment de casos fa necessari l'adoptció de mesures "extraordinaris" i de caràcter tranditori.

L’avaluació del risc realitzat a Onda dona una evolució ascendent a partir de la setmana del 21 de setembre per la qual cosa la Consellera Barceló acaba d’anunciar que la localitat haurà de complir les 22 mesures establertes que es publicaran esta mateixa vesprada i que entraran en vigor a partir de les 0:00 hores d’esta nit.

Les mesures, entre altres coses fan referència a les restriccions d’aforaments que en el cas d’Onda es restringiran al 60%. D’altra banda, respecte a les restriccions de persones reunides, la xifra es manté en 10, però s’aconsella extremar les precaucions.

Cal dir que el número de brots en les últimes setmanes ha estat superior a 20 i l’increment de casos “està tenint impacte en el sistema sanitari, sobre tot en Atenció primària” segons informa Barceló.

Segons la Conselleria, en Onda la incidència actual és de 305 casos per cada 100.000 habitants i “les possibilitats de contagi són entre cinc i set vegades superior a la d’altres municipis del mateix depratament de Salut”, segons les mateixes fonts.

Estes mesures “transitòries” són de “caràcter excepcional” i de moment, “per a 15 dies”, periode després del qual seran revisades.

Cal dir que Onda no és l’únic municipi de la Comunitat Valenciana on Sanitat ha decretat estes mesures extraordinàries , ja que Elx, Guadassuar i Orihuela també es troben baix estes restriccions.

Últimas noticias

Contenido relacionado