19:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Noticias de Castellón y provincia

Tot el que has de saber sobre la Grossa de Nadal

Este diumenge és el dia de la Loteria de Nadal. A les 9.00 hores comença el sorteig en el Teatre Real de Madrid, encara que una hora abans obri les seues portes perquè entre el públic fins a completar aforament. Enguany hi haurà 26 milions de dècims premiats que repartiran un total de 2.380 milions d’euros.

Quins premis reparteix?

  • La Grossa: 400.000 euros per dècim.
  • Segon premi: 125.000 euros per dècim
  • Tercer premi: 50.000 euros per dècim
    Dos quarts premis: 20.000 euros per dècim
  • Huit cinquens premis: 6.000 euros per dècim
  • Pedrea: Un total de 1.794 premis que reparteixen 100 euros per cada desé
  • Reintegrament: 9.999 premis de 20 euros per als bitllets l’última xifra dels quals siga igual a la del primer premi i un euro per euro apostat.
  • Aproximacions: 2.000 euros al dècim per als números anterior i posterior a la Grossa de Nadal, 1.250 euros per als números anterior i posterior al segon premi i 960 euros per dècim als números anterior i posterior al tercer premi.

Centenes: S’emportaran 5 euros a l’euro jugat tots aquells que tinguen les tres primeres xifres de la Grossa, del segon, del tercer o de les habitacions premis.

Com es cobra un dècim?

Depén de la quantitat que li haja tocat haurà de dirigir-se a un lloc o un altre. Si el premi no supera els 2.000 euros, pot anar a cobrar-los a qualsevol administració de Loteries i Apostes de l’Estat d’Espanya. Si supera eixa quantitat, és necessari acudir al banc. Les entitats a les quals pot dirigir-se són: Santander, CaixaBank, BBVA, Abanca, Banc Sabadell, Bankia, Cajamar, Caixa Sud BBKIbercajaKutxabank i Unicaja.

Si vosté ha comprat el bitllet per Internet, en termes generals totes les webs ingressen de manera online els premis a comptes bancaris sempre que el premi siga menor.

Què passa si és compartit?

Si es comparteix un dècim premiat amb 10.000 euros o més, tots els participants hauran d’identificar-se en l’entitat financera en el moment del cobrament, així com acreditar el seu percentatge de participació.

Caduca el dècim premiat?

Sí, tenen una caducitat de tres mesos. El termini de cobrament és des de les 18.00 hores del mateix dia 22 de desembre fins al 22 de març de 2020.

Què fer si està deteriorat?

Segons Loteries i Apostes de l’Estat, cal portar el dècim a una administració, que el remetrà al citat organisme perquè ho revise i determine si escau cobrar el premi.

En cas que el dècim estiga molt desbaratat, haurà de ser la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre la que es pronuncie sobre la validesa del mateix i emeta un veredicte.

Passos a seguir en este cas:
No intentar manipular el dècim deteriorat per res del món. És a dir, no intentar reunir les peces amb zel pel nostre compte, ni intentar enlairar les peces en el cas que estiguen mullades. Tan sols esperarem que s’asseque bé.
Reunir totes les peces possibles i portar-ho tal qual ho hem trobat en un sobre de plàstic a una administració de Loteries.

Esperar la resolució de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre.

Què passa si perd el dècim o si li ho han robat?

En eixe cas, el primer que caldria fer és denunciar el seu extraviament o el robatori en una comissaria. Caldrà redactar una denúncia on es detallarà el número del dècim, la sèrie, la fracció i la data del sorteig. La denúncia, això sí, caldria fer-la abans que tinga lloc el sorteig; en este cas el 22 de desembre. A més, en cas de ser possible, seria necessari presentar una fotocòpia del bitllet.

El següent pas a donar, és el següent: la denúncia ha d’enviar-se a l’Assessoria Jurídica de Loteries i Apostes de l’Estat. Així que, si el dècim és premiat, podrem impedir que una altra persona el cobre.

Si se’ns concedeix la paralització del premi, caldria remetre una còpia de la denúncia i de la resolució judicial a la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat. Encara que per a dictar l’abonament del premi es tindran en compte la totalitat de les proves aportades i si el premi no ha sigut reclamat o fins i tot el testimoniatge del venedor.

Quines són les probabilitats de guanyar “la Grossa”?

En el sorteig nadalenc no hi ha ni números lletjos ni bonics, ni trucs que valguen, qualsevol pot eixir. La il·lusió de guanyar el primer premi és gran entre els jugadors, però les possibilitats són remotes. En este cas, les opcions són d’un 0,00001% (1 entre 100.000).
Quines són les terminacions més habituals?

Els números més buscats per al sorteig de Nadal

Entre els números més buscats per al sorteig de ‘La Grossa 2019’ es troben el 28419 i 10119, les dates de les eleccions celebrades enguany. També el 24119, dia en què es va celebrar l’exhumació de Franco i el 18109, data del primer discurs de Leonor en els Premis Princesa d’Astúries.

Saps quin és l’origen de la Loteria de Nadal?

Cal remuntar-se al 18 de desembre de 1812, a Cadis, per a la celebració del primer sorteig de la Loteria Moderna.

En què es gasten els espanyols els diners de la loteria?

L’estalvi ocupa la tercera posició però s’acosta al segon lloc per l’elevada incertesa econòmica

Últimas noticias

Contenido relacionado