06:02 - martes, 27 febrero 2024

Noticias de Castellón y provincia

PSOE Benicàssim no descarta una moció de censura sempre que Ciudadanos “trenque” amb el PP

Ciudadanos li ha tornat a demanar l'acta públicament en el Ple al seu regidor que s'ha passat als 'no adscrits" i reitera que "no governarà amb un trànsfuga" amb la qual cosa PP i la formació taronja perdrien la majoria per a governar.

La reiteració pública de Ciudadanos, en el plenari d’este mes a Benicàssim, de demanar-li l’acta de regidor al fins ara membre del seu equip Domingo Lorenzo, i l’afirmació de la formació taronja de què no es recolzaran “en cap trànsfuga” deixa de nou la porta oberta a càbales i matemàtica bàsica per una possible reestructuració de la governabilitat en este municipi.

5ef1edc325362_convocatoria-pleno-26-06-2020

De moment, la postura del regidor de Ciudadanos de no tornar l’acta encara que es desentenga del partit i passa al grup de no adscrits, com ha registrat el punt dos, d’este plenari, fa que la suma de PP més Ciudadanos siga insuficient per a obtenir una majoria que done estabilitat al govern. Donat que encara que Lorenzo seguira donant suport als populars, des del seu expartit insisteixen que no governaran amb ell.

Al respecte cal dir que el PP matisa les declaracions de Ciudadanos indicant que “l’edil Domingo Lorenzo ja no forma part de l’equip de govern així que això de governar amb un trànsfuga és erroni”.

Això fa que l’escenari d’un canvi de poder no resulte del tot destarifat, si més no pel que fa a la suma de forces polítiques. Per això, el portaveu del grup municipal socialista, Miguel Alcalde no descarta una possible moció de censura. “Nosaltres no la instigarem, primer que s’entenguen entre Ciudadanos i PP però sí que és cert que si a les forces progressistes, PSOE, Compromís, ARA Benicàssim al final se li sumen els dos regidors de Ciudadanos, sumem nou i per tant estem en majoria”.

“Benicàssim és peculiar quant al seu ajuntament però no deixa de ser estrany que en un any s’hi hagen passat dos regidors al grup dels no adscrits” continua Alcalde. “Açò no deixa de ser una guerra interna entre Cristina Fernández (Cs) i Susana Marqués (PP). Però sempre que ‘es divorcien’ del PP nosaltres estaríem oberts a encapçalar una suma de forces polítiques per a governar Benicàssim”, conclou el portaveu socialista.

UN ACORD, MAI MATERIALITZAT

De fet, cal recordar que el difícil i complex acord de govern entre PP i Ciudadanos després de les últimes eleccions amb el repartiment de l’alcaldia, mai es va arribar a materialitzar d’una manera formal.

Des de Ciudadanos afirmen que el que volen és “l’estabilitat de Benicàssim” i insisteixen en dos fets, d’una banda que “ara som tots oposició i per tant estem oberts a pactar per donar estabilitat” i d’altra, que el que es té amb el partit popular, amb Susana Marqués al capdavant “és un acord, no un pacte de govern”. Per tant, tot i que no es fa referència directa a la figura de la moció de censura sí que s’insisteix en una estabilitat difícilment viable per a un equip de govern, tot i que freuit d’un acord verbal, que estiguera en minoria.

Per la seua part, des de Compromís, grup que conta amb dos representants al municipi, els mateixos que oficialment té ara Ciudadanos, assenyalen que ells des del primer moment han estat “oberts” i que sí que “és cert que ara el govern és més dèbil”.

Últimas noticias

Contenido relacionado