jueves, 18 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

132 municipis s’adhereixen al Pla d’Ocupació de la Diputació de Castelló

L'ens supramunicipal posa a disposició dels ajuntaments les subvencions per a la contractació temporal de persones aturades.

La Diputació de Castelló ha aprovat hui mateix que es pose a disposició dels ajuntaments de la província les subvencions del Pla d’Ocupació 2020, dotades amb 850.000 euros. En total, han sigut 132 municipis els que han sol·licitat esta línia d’ajudes i que podran iniciar els processos de selecció de personal esta mateixa setmana.

El diputat de l’àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, Pau Ferrando, ha subratllat que «la pràctica totalitat dels ajuntaments de les comarques de Castelló s’han adherit al pla que hem recuperat enguany amb un increment de 200.000 euros de pressupost». Gràcies a este augment, totes les localitats sol·licitants disposaran d’una quantitat mínima garantida de 6.296 euros (enfront dels 4.814 euros del 2018), de la qual podran disposar al 100% en el mateix moment que justifiquen l’inici de la contractació.

Ferrando ha recordat que «ens vam comprometre a agilitzar el procés administratiu al màxim que ens permetera l’Estat d’Alarma i gràcies a l’esforç del funcionariat de la casa hem garantit que els fons estiguen disponibles a l’estiu, tal com ens demanaven des de les alcaldies». Això no obstant, la Diputació ha ampliat el termini de contractació fins al 31 d’octubre «perquè els municipis puguen disposar de personal fins a final d’any i puguen adaptar-se millor a les necessitats de la nova normalitat».

Cal recordar que els contractes subvencionables tindran una duració mínima de tres mesos a jornada completa per a l’execució d’obres o serveis d’interés general i social i que estan destinats a demandants de treball en el LABORA. El Pla d’Ocupació contempla que les persones seleccionades puguen dur a terme tasques relacionades amb l’oci i la promoció turística de les localitats, el manteniment d’immobles, la millora i revaloració d’espais públics urbans i naturals o la gestió de residus, entre altres com la cura d’infants i la prestació de serveis a domicili per a majors i joves amb dificultats.

Últimas noticias

Contenido relacionado