viernes, 21 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Peníscola amplia el dispositiu de platges segures

Peníscola amplia el dispositiu de platges segures davant el primer cap de setmana de la reobertura de la seua planta hotelera.

La Regidoria de Platges, en col·laboració amb la Policia Local, intensifica i reforça el dispositiu de seguretat de platges davant la previsió de la major afluència d’usuaris, amb l’arribada del mes de juliol i la reobertura de la planta hotelera de Peníscola.

Les actuacions previstes estan contemplades en el Pla de Contingència, redactat per l’Ajuntament de Peníscola. Entre estes, està la creació d’una unitat especial de Policia, la Unitat de Platges, que ja va iniciar les seues funcions a mitjan mes de juny. Esta unitat estarà coordinada amb un equip d’informadors en via pública, compost per 23 persones, que es posarà en marxa a la fi d’esta setmana i les funcions del qual són la informació als usuaris de la platja sobre les mesures de seguretat.

El dia d’avui es reforça el grup de socorrisme en platges i es posa en funcionament el control de l’aforament de les platges amb un dron i un sistema d’intel·ligència artificial, que permetrà el comptat de banyistes i la identificació de zones amb major densitat de la recomanada.

Paral·lelament, s’amplia el dispositiu de neteja i desinfecció a les platges, amb tres neteges diàries dels espais compartits, com a passarel·les, accessos, baranes, etc.

Respecte a la senyalització, en els 70 accessos d’entrada i eixida a les platges se situaran les normes a seguir pels usuaris, i es delimitaran els espais d’entrada i eixida, per a garantir la distància de seguretat.

Segons els criteris establits i respectant els quatre metres quadrats per grup d’usuaris, la Platja Nord pot allotjar a més de 63.000 persones i la Platja Sud a més de 6000. A més de la capacitat de les 16 platges i cales, de dimensions més reduïdes. Això garanteix que es puga gaudir de les platges de Peníscola respectant totes les mesures de seguretat.

En un altre ordre de coses, la regidora de Platges, Raquel París ha comunicat que “gràcies al treball conjunt de les diferents administracions, d’ací a poc temps estaran acabats els treballs d’adequació de les platges, després dels desperfectes patits pel temporal Glòria i els retards produïts per la falta de material a conseqüència de la situació durant la pandèmia de la Covid-19”.

En este sentit, la Direcció de Costes, pertanyent al Ministeri per a la Transició Ecològica, ha confirmat que esta setmana finalitzaran els treballs d’adequació de la platja Nord, competència que ostenta.

Serà la setmana vinent quan acaben els treballs de canalització per a la instal·lació dels llavapeus, tal com ha confirmat a l’Ajuntament la Conselleria de Turisme, de la Generalitat Valenciana. La instal·lació de les dutxes, de competència municipal, finalitzarà també la setmana que ve.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha agraït a les diferents empreses concessionàries els treballs realitzats i ha recordat “l’important esforç de les diferents administracions per a mantenir les mesures de seguretat, al qual han de sumar-se els usuaris, als quals felicitem per seguir les recomanacions i usar la mascareta”.

Últimas noticias

Contenido relacionado