lunes, 20 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Onda licita els projectes de rehabilitació de tres cases del centre per a cedir-les a famílies necessitades

L'objectiu del govern municipal és crear un parc d'habitatges socials en col·laboració amb la Caixa Rural d'Onda.

L’Ajuntament d’Onda, tal com es va comprometre, rehabilitarà immobles en el centre històric per a crear un parc d’habitatges socials al servei de famílies necessitades. Així, en Junta de Govern s’ha aprovat la licitació dels projectes de rehabilitació de les tres primeres cases amb un pressupost total de 354.664 euros, cofinançat pels fons per al desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea.

L’objectiu del govern municipal és donar solució a les persones sense llar detectades pels serveis municipals, oferint un habitatge temporal a joves en risc d’exclusió social, persones desnonades, víctimes de violència de gènere o persones sense llar fins a aconseguir la normalització de la situació social i econòmica.

En este cas, s’actuarà sobre dos cases al carrer Tremedal i una al carrer La Llum, totes elles de planta baixa i dos altures, que es troben en un estat deteriorat i que necessiten una rehabilitació integral. D’esta forma, esta iniciativa compleix el doble propòsit de millorar el servei social als ciutadans i, d’altra banda, recuperar espais degradats del centre històric per a dinamitzar la zona.

Sobre este tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha apuntat que “ens vam comprometre a no deixar a cap ondense arrere i per això treballem per a aconseguir que totes les famílies tinguen dret a un habitatge digne”.

Pacte ‘Tots per Onda’

Cal recordar que esta era una de les propostes consensuades en el pacte ‘Tots per Onda’ entre totes les forces socials, econòmiques i polítiques de la ciutat. A més, en este punt també s’inclouen dos habitatges per a ús social que cedeix la Caixa Rural d’Onda. Així, el parc d’habitatges socials arranca amb cinc immobles als quals, cada any, s’aniran incorporant nous espais.

Últimas noticias

Contenido relacionado