22:03 - lunes, 4 marzo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Morella viurà el Corpus Christi a través de les xarxes socials

Els actes del Corpus es van suspendre fa uns dies i sols se celebrarà la missa el diumenge a les 11.30h.

La ciutat de Morella tenia previst celebrar el Corpus Christi aquest cap de setmana, però la situació provocada per la COVID-19 ha obligat a suspendre els actes previstos, els quals se celebren al carrer amb molta participació, per la qual cosa sols es podrà celebrar la missa del diumenge a les 11.30 h. Així, la que seria la 662a edició d’aquesta tradicional representació tindrà el seu protagonisme en les xarxes socials i la participació de la ciutadania. D’aquesta manera, tots i totes qui vulguen participar han d’enviar les fotos de La Degolla o la processó d’altres anys al correu [email protected] o compartir-les en xarxes socials amb el hashtag #CorpusMorella.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha explicat que “enguany tot és diferent del que estem acostumats i acostumades i molts actes no els podrem celebrar, però no volem oblidar-los i aprofitar les xarxes socials i la participació de la gent per a recordar les nostres tradicions”. L’edil ha explicat que “com ja vam fer amb la Rogativa el mes passat, volem crear una galeria amb les fotos dels Corpus de Morella d’altres anys i els seus actes principals com La Degolla i la processó”. Finalment, Malú ha volgut “animar a totes i tots a enviar les fotos a [email protected] o utilitzar el hashtag #CorpusMorella en les xarxes socials i que esta tradició tan important estiga present aquest cap de setmana”.

Cal recordar que el Corpus Christi de Morella és un dels més antics i importants de la Comunitat Valenciana. Aquesta va començar, sols, tres anys després que a València. Aquest tipus de celebracions va nàixer com a una forma didàctica d’ensenyar la bíblia i reconéixer als personatges que hi apareixen. Així, Morella va adoptar la forma i elements característics, més de 150, del Corpus Christi de València. Cal destacar que la gran majoria dels elements que desfilen avui en dia provenen d’aquella època.

Últimas noticias

Contenido relacionado