23:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Noticias de Castellón y provincia

El Grau tindrà Escola Oficial d’Idiomes el proper curs

El CIPFP Costa d'Azahar acollirà la tercera secció de l'EOI de Castelló amb una oferta de 130 places d'anglés en dos grups de primer d'A2 i dos més de primer de B1.

Educació de la Generalitat obrirà per al pròxim curs 2020-2021 una tercera secció de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Castelló al Grau. Esta nova secció, que se suma a les de Vinamargo i Almassora, tindrà la seu al CIPFP Costa d’Azahar i naix amb una oferta de 130 places d’anglés en dos grups de primer d’A2 i dos més de primer de B1.

El conseller Vicent Marzà ha subratllat que “la nova secció de l’EOI de Castelló és una realitat gràcies a la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló”, i ha afegit: “És important estendre l’oferta d’ensenyament d’idiomes i acostar-la als barris de la capital de la Plana i als pobles del voltant per a fer més accessible la formació en llengües, que afavoreix també el futur laboral”.

Per la seua banda, el regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, ha manifestat que “la ubicació d’este servei al Grau de Castelló és un encert absolut perquè facilitarà l’accés a l’aprenentatge de llengües a un nucli poblacional de vora 20.000 persones i, a més, també a tota la població que viu a la costa de Benicàssim”. Mezquita també ha destacat la vinculació dels idiomes amb els sectors turístic i hostaler, i ha assegurat que “l’alumnat de l’Escola d’Hostaleria eixirà molt beneficiat d’esta obertura de l’EOI en les mateixes instal·lacions on estudien”.

En este sentit, Marzà ha volgut explicar que “la tria per a acollir la nova secció de l’EOI de Castelló del CIPFP Costa d’Azahar del Grau fa que acostem a l’alumnat d’este centre l’oportunitat de complementar la seua formació en serveis de cuina, restauració i turisme, amb la qual cosa es millora el seu nivell d’anglés, i en pròxims cursos estudiarem la possibilitat d’oferir-ne més”.

L’EOI de Castelló, situada a l’antic campus de Borriol, juntament amb les seccions de Vinamargo (IES Matilde Salvador), Almassora (IES Álvaro Falomir) i ara el Grau (CIPFP Costa d’Azahar) ofereix 12 idiomes: alemany, anglés, àrab, castellà per a estrangers, eusquera, francés, italià, portugués, romanés, rus, valencià i xinés.

Educació de la Generalitat activarà del 3 al 14 de juliol l’admissió telemàtica en el web telematricula.es per al pròxim curs en les 24 EOI valencianes i les seues 50 seccions distribuïdes per 67 municipis. Cal recordar que en les EOI valencianes hi ha un ventall d’oferta de 17 idiomes diferents segons el centre: alemany, anglés, àrab, espanyol, eusquera, francés, grec, italià, portugués, romanés, rus, valencià, xinés, neerlandés, finés, polonés i japonés.

Últimas noticias

Contenido relacionado