lunes, 15 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Detectat un brot de coronavirus en una empresa de les Coves de Vinromà

En les Coves de Vinromà hi ha 2 casos actius de coronavirus, als quals cal sumar el brot de hui.

Després del confinament de diversos municipis de Madrid i després del brot produït en el col·legi Major Galileu Galilei és clar que amb el coronavirus no es pot abaixar la guàrdia. La Comunitat Valenciana continua fent un control i un seguiment exhaustiu dels nous brots per coronavirus mantenint la taxa més baixa d’Espanya.

Una situació molt alarmant també és la que viu la residència Savia de El Puig de Santa Maria on 127 persones han donat positiu en coronavirus.

De fet durant esta setmana algunes Comunitats Autònomes han començat a detectar un augment de presència en les UCI’s i els balanços nacionals de morts per dia estan pujant a nivells del 19 de març, no són dades encoratjadores.

No obstant això els brots es continuen produint, en la Comunitat Valenciana es detecten en la seua majoria quan tenen pocs casos, com ha sigut hui el municipi de les Coves de Vinromà, on 4 persones s’han contagiat a través d’un focus laboral. Estes persones han sigut confinades en els seus domicilis després de donar positiu en la prova PCR.

Este es tracta tan sols d’un dels nombrosos focus que continua havent-hi de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana, ací el 67% és d’origen social i el 18,6% són d’origen laboral i la resta són altres àmbits. És per això que la rentada de mans, la màscara i la distància de seguretat són fonamentals.

A través de la web de dades estadístiques de la Conselleria de Sanitat es poden consultar les dades actualitzades des de l’última actualització. En les Coves de Vinromà hi ha 2 casos actius de coronavirus, als quals cal sumar el brot de hui. Des que es comptabilitzen casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana la població ha tingut 10 persones contagiades i cap persona ha mort a causa del virus.

La incidència en els últims 7 dies (comptant des del 5/10/2020) és de 42,13 casos per 100.000 habitants i els últims 14 dies és de 103.884 Mentre la mitjana d’Espanya és de 110 a últims 7 dies i 269 en els últims 14 dies. Es tracta de la taxa d’incidència més baixa de tot el país, però “això no vol dir res” ha assenyalat Barceló, que agraeix l’esforç i demana no confiar-se, ja que les situacions “són canviants”.

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 57 a Castelló; 203 a Alacant i 316 a la província de València

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 562 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 47.560: 5.427 a Castelló, 15.722 a Alacant i 26.374 a València. A més, el total d’altes sense assignació ascendeix a 37.

D’altra banda, hi ha 576 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR en la Comunitat Valenciana, que situen la xifra total de positius en 45.271 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 57 a Castelló (4.920 en total); 203 a Alacant (15.198 en total), i 316 a la província de València (25.146 en total). A més, el nombre total de pacients sense assignar ascendeix a 7.

D’esta manera, en estos moments hi ha actius 5.651 casos, la qual cosa suposa un 10,29% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 426 persones ingressades: 48 a la província de Castelló, amb 8 pacients en UCI; 135 a la província d’Alacant, 31 d’ells en l’UCI; i 243 a la província de València, 35 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 6 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.688 persones: 249 a la província de Castelló, 587 en la d’Alacant i 852 en la de València.

Actualització brots de coronavirus

Nous brots:

• Caudete de las Fuentes: 6 casos. Origen social
• Onda: 4 casos. Origen laboral
• La Vall d’Uixó: 3 casos. Origen laboral
• Muro de Alcoy: 6 casos. Origen social
• Castelló de la Plana: 10 casos. Origen social
• Onda: 4 casos. Origen social
• Picassent: 6 casos. Origen social
• Elx: 3 casos. Origen centre educatiu
• Xàtiva: 5 casos. Origen social
• Sagunt: 4 casos. Origen social
• Orihuela: 3 casos. Origen social
• Els coves de Vinromà: 4 casos. Origen laboral
• València: 5 casos. Origen social
• Paterna: 3 casos. Origen social
• Castelló de la Plana: 4 casos. Origen laboral
• Castelló de la Plana: 4 casos. Origen laboral

Últimas noticias

Contenido relacionado