domingo, 23 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Les Alqueries prepara ajudes i iniciatives per a minimitzar l’impacte de la COVID-19

L'equip de govern municipal cerca poder pal·liar la situació que es generarà quan finalitze la crisi sanitària i reduir les problemàtiques el màxim possible.

L’equip de govern de l’Ajuntament de les Alqueries prepararà una sèrie de mesures i iniciatives amb el pressupost municipal per a intentar minimitzar l’impacte de la crisi sanitària que està provocant la pandèmia de la COVID-19.

L’alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara explica que “estem ja treballant en una reestructuració del pressupost municipal per a adaptar-lo a les necessitats que tindrà el municipi una vegada se supere la situació d’emergència sanitària en la qual ens trobem. Hi ha partides que no s’han utilitzat, a causa d’esta problemàtica i hi ha unes altres de les quals podrem fer ús per a intentar esmenar algunes de les situacions que vindran donades en la denominada nova normalitat a la qual ens dirigim. Per a això, comptarem amb l’opinió dels grups municipals, agents socials i de la ciutadania, escoltant les propostes i les necessitats de les persones afectades”.

Lara anuncia que “la idea principal és treballar pel bé de la ciutadania de les Alqueries i per les empreses i personal autònom de la localitat dins de les possibilitats d’un Ajuntament xicotet com el nostre que té un pressupost limitat i moltes de les partides compromeses en els serveis bàsics que s’han anat oferint d’igual manera durant esta crisi” i afig que “per exemple, una de les idees en les quals treballem és la creació d’unes bases d’ajuda directa per als nostres comerços, per a garantir que continuen funcionant quan tot això passe i que no es perda cap de les petites empreses que donen servei en el nostre municipi”.

Així mateix, l’alcaldessa també indica que “una altra de les situacions en les quals treballem és a adaptar les instal·lacions municipals, en la mesura del possible, a la nova normalitat. Per a això, estem esperant a veure quin tipus de normatives s’han de complir a partir d’ara, però la regidoria de Serveis Públics i Personal, que dirigeix Betlem Albero, ha avançat i ja ha adquirit unes mampares de separació entre el personal funcionari i la ciutadania a la qual presten el servei. A poc a poc veurem un altre tipus de solucions perquè l’atenció no es veja minvada en aqueixa nova normalitat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado