09:03 - martes, 5 marzo 2024

Noticias de Castellón y provincia

L’alcaldessa d’Almassora reclama el suport del ple per a demanar ajudes a la ramaderia de brau

Galí: “No podem deixar a un costat a un sector de professionals imprescindible”.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, traslladarà al ple la proposta de l’equip de govern per a defensar un pla específic d’ajudes per a les ramaderies de caps de ramat brau davant la impossibilitat de realitzar festejos. Serà en la sessió plenària del mes de juny quan el govern local trasllade a la corporació municipal un text que aborda la necessitat de continuar alimentant als animals i realitzar les cures sanitàries necessàries per al seu benestar malgrat l’absència d’ingressos.

“Proposarem a la resta de grups municipals que s’unisquen a nosaltres en defensa d’estes ramaderies per a demostrar, una vegada més, el nostre suport al sector”, ha indicat Galí. La primera edil ha assenyalat que, de no haver sigut pel coronavirus, la localitat estaria submergida de ple en els festejos de bous al carrer, “que a Almassora haguera suposat la celebració del tancament, bous a la vesprada i embolats la nit, prova de vaques de migdia, nit d’enfundades…”.

“En definitiva, no podem deixar a un costat a un sector de professionals imprescindible en la setmana gran i ara en dificultats per la situació que travessem i la impossibilitat de programar espectacles taurins”, segons les mateixes fonts. En aquesta línia s’emmarca la proposició que traslladarà al ple ordinari de juny perquè la Conselleria d’Agricultura compense la falta d’ingressos d’aquestes ramaderies que no poden realitzar la seua activitat però mantenen les despeses del manteniment dels animals.

Segons esta part, el departament autonòmic d’Agricultura hauria d’incloure al bestiar brau en la línia d’ajudes a sectors afectats per la COVID-19 per a evitar la destrucció de l’ocupació i també el sacrifici de milers d’animals. Tot això en una comunitat autònoma on els caps de bestiar braus tenen un impacte de 300 milions d’euros anuals.

Recepta de Les Calderes

L’equip de cuiners Les Calderes, ha publicat la recepta d’este tradicional plat per a animar a la població a guisar a casa este menú el divendres, coincidint amb el dia de Santa Quitèria. La COVID-19 impedirà el cuinat multitudinari i el repartiment a la població en la plaça d’Espanya, però la intenció de l’equip que habitualment guisa l’arròs en les calderes de coure passa per implicar el veïnat perquè realitze la recepta en la seua pròpia cuina.

Així, la recepta compartida en xarxes socials apunta a un cuinat per a 140 persones, que representa les racions que habitualment conté una de les multitudinàries calderes. A partir d’ací, cada veí haurà d’administrar les quantitats d’ingredients al seu gust: costella de porc, pollastre, arròs, pésols, tomaca, sal, aigua, oli, all i safrà.

Últimas noticias

Contenido relacionado